Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Pakkasta 3

Tulihan se talvi lopulta Juankoskellekin, pakkasta oli tänä aamuna -17 astetta ja luntakin on jo ihan mukavasti, niin että penkkoja on jo tienvarsilla. Mersu sai viikonlopun huilata, ei ajettu ollenkaan. se sitten kostautui Maanantai aamuna Ikijäällä :D Ei tullut putsattua sitä lumestakaan joten se kaikki sitten jäätyi kiinni auton pintaan, on mukavaa putsata tuollainen umpijää.

Ajo-olosuhteet on mun työmatkalla taas niin laidasta laitaan, puuttuu vaan kesäkeli :D Työpaikalle ajaessa on puhdasta, hyvin vähän jäistä ja vähän varovaisesti ajettavaa tietä. Sitten Kaavin jälkeen se muuttuu todella uraiseksi, ja nyt todellakin ottaa myös auton ohjattavuuteen; Heittää sinne tänne. Sitten Loukeisentie on täysin luminen ja pito on loistavaa, voi huoletta ajella ja kuunnella musiikkia jos ei raskasta kalustoa tule vastaan, joka vastaan tullessa vaatii vähän tilan etsintää. Sen jälkeen 9-tie, joka on yleensä suolattu. Nyt sitä ei ole suolattu ainakaan tuolla pätkällä mitä minä ajan, se on todella liukas!! Mutkissa tuntuu että perä meinaa karata alta jota ei kumminkaan tee, jarrutestillä huomaa että on liukasta. Tällä työmatkalla sitä saakin ajella monenlaisissa olosuhteissa :) Huomioon ottaen vielä pimeän ajon.

Eilen aamulla töihin mennessä sain pari turistia kiinni Loukeisentiellä; etummainen oli Paketti auto ja takimmainen joku Skoda. Venäläisiä. Mielenkiintoista oli seurata heidän ajelemisiaan kun mutkassa vauhtia oli jotain 80 km/h luokkaa, kun taas suorilla vauhti putosi 40-50 km/h. En tiedä antoiko he tietä ohitukselle, mutta tuolla tiellä en kovin mielellään ohittele, varsinkaan talvella. Välillä ne ajoivat hyvin olemattomalla turvavälillä, 9-tiellä oli sitten vuorossa pujottelua Skodalla. Jättäydyin suosiolla taaemmaks jos rytisee. Rekkaa tulee vastaan niin pujottelu vaan pahenee :D Hui kamala minkälaisia autoilijoita...

comments powered by Disqus