Uusimmat blogijulkaisut

Paineilma huoltamoilla maksulliseksi?

Ukka seurailee sääfoorumeita päivittäin, kun sää on eräänlainen harrastus oman yksityisen sääaseman muodossa. FinWX:n sääfoorumilla oli tänään kirjoitus ja linkki http://www.iltalehti.fi/autot/2013102417643589_au.shtml lehtijuttuun.

Huoltamoilla on ilmeisen perinteisesti saanut maksutta tarkistella rengaspaineita ajoneuvoista, mutta nyt on jossain päin Suomea alettu perimään ilmasta rahallinen korvaus.

Kaikilla asioilla on puolensa ja puolensa. Ymmärrettävää on sekin, että huoltamoyrittäjä velkoo palvelusta muodollisen maksun, koska ainakin kunnolliset painealan laitteet varmasti aiheuttavat suoria kustannuksia huoltamolle. Käyttökustannukset eivät ehkä huimia ole, mutta varmasti kertainvestoinnille tulee hintansa.

Tämä herätellee varmaankin keskustelua, koska ilmaiseen tämän alan palveluun on toistaiseksi kansa totutettu. Maksuttomia palveluja rengaspaineiden tarkastamisen lisäksi ei Ukalle tule muita äkkiä mieleen kuin tuulilasin pesuvehkeiden käyttäminen, johon huoltamoilla on jonkunlaisia vaihtelevan kuntoisia pelivälineitä.

Aika monella, Ukka mukaan lukien, on kompressori kotona täyttämään kotitarpeet. Luotettavia lukemia takuuvarmasti antavat mittarit ovatkin sitten eri juttu. Halpaa ja hyvää ei taida mittausvälineissäkään olemassa olla. Vai onko?

Asia koskee kuitenkin lähes meitä kaikkia, joten keskustelua saattaa syntyä. Ja toivottavasti syntyykin.