Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Paha Loukeisentie vaati ensimmäisen uhrinsa.

Täälläpäin suomea on nyt todella pahat loska -kelit! Varsinkin sivuteillä, päätiethän on ihan hyviä ajaa maantiesuolan takia. Työpäivän jälkeen kotiin ajaessani mielessä kävi että miten paljon on reikiä penkoilla Loukeisentiellä, joka on siis todella mutkainen ja yleensä auraamaton. Lisäksi siellä liikkuu raskaskalustoa. No, tiehän oli odotetusti auraamaton ja täysin sohjon peitossa! Vastaantulevan auton takia piti melkein kummankin auton pysähtyä että pääsee tietä myöten ohitse. Sopiva tilannenopeus ja kieli keskellä suuta niin hyvin menee. Siinäpä tuleekin renkaita kunnolla testattua, vaikka irtonainen sohjo ei olekkaan paras keli testattavana.. liukasta oli.

Jollakin kuljettajalla ei varmaan noita edellä mainittuja asioita ollut; sopivaa tilannenopeutta ja kieltä keskellä suuta. Tuon tien viimeisen mutkan kohdalla, joka on siis S -muotoinen mutka, huomioni kiinnittyi tiellä oleviin renkaiden jälkiin, selvästi joku on ottanut luisua.Sitten huomasin Tumman Volvon penkalla, tai lähinnä syvällä ojassa. Siinä oli vielä sisävalo päällä joten ajattelin että tuo on vielä tuore tapaus. Sitten muistin joku mutka taaksepäin vastaan kävelevän naisen joka ei todellakaan pukeutumisen puolesta ollut lenkillä. Luonne ei antanut periksi joten auto ympäri seuraavassa risteyksessä ja etsimään se nainen. Muutaman mutkan takaa löytyikin puhelimeen puhuva nainen, aukaisin ikkunan ja kysyin onko auto hänen ja tarvitseeko hän apua. Nainen oli ilmeisesti juuri saanut puhelimen kautta apua kun kieltäytyi avun tarpeesta, kovasti kiitellen jatkoi sitten matkaa.

Tuo on varmaan ensimmäinen kerta tuolla tiellä oleva ulosajo, mutta ei varmasti viimeinen. Kunhan vaan itse en siellä ojanpenkalla ole missään vaiheessa...

comments powered by Disqus