Kirjoittaja Mika Vehkala
Auto: Volvo V70
Renkaat: Hakkapeliitta R2
Sijainti: Seinäjoki
Uusimmat blogijulkaisut

Pääsiäis ajelua

Matkasimme mökille Kuusamoon pääsiäisen viettoon mitä kauneimmassa kevät kelissä. Aurinko paistoi ja tiet olivat pääosin kuivat. En muista koska olisi viimeksi ollut niin, että on lumi maassa koko matkan ajan. Normaalisti viimeistään takaisin tullessa on Etelä-Pohjanmaalla ollut pellot jo mustana.

Tästä tosin aiheutui sellainen ongelma, että paikoin sulamisvedet olivat jääneet tien reunaan yllättävänkin syviksi muodostuneiksi lätäköiksi, kun teiden reunat olivat jäässä ja vesi ei päässyt pakenemaan ojiin. Nämä vaativat autoilijoista tarkkaavaisuutta. Omista töistä johtuen olimme liikenteessä hieman myöhemmin ja näin ollen vältimme suurimmat ruuhkat ja matka sujui mainiosti.

Kulutus matkalla asettui 5l/100km tuntumaan joka ei ollut ollenkaan huono V70:sen kokoiselle autolle jossa on suksiboxi katolla ja täysi kuorma kyydissä. Tästä on osin kiittäminen Hakkapeliitta R2 renkaita joidenka vierintävastus on ollut testien parhaimmistoa ja ovat näin ollen hyvinkin taloudelliset renkaat. Matkustus mukavuus on renkailla muutenkin parasta a luokkaa. Tämän todisti myös ranteessa ollut sykkeenmittauksella varustettu urheilukello joka näytti matkan aikana lähestulkoon yhtä matalia sykkeitä kuin täydessä levossa ollessa. Eli mukavaa ja turvallista matkantekoa.

comments powered by Disqus