Kirjoittaja Nita Silvennoinen
Uusimmat blogijulkaisut

Operaatio ohitustie

Meillä täällä Savonlinnassa on käynnissä ikuisuusprojekti, nimittäin ohitustien rakentaminen.En edes tiedä milloin ensimmäiset puheet, suunnitelmat ja laskelmat projektin toteuttamiseen on laitettu alulle, Hesarin vuoden 2009 artikkelin mukaan hommaa on väännetty jo 30 vuotta. Mielenkiintoinen artikkeli muuten, kannattaa käydä vilkaisemassa.. Mutta nyt homma on hyvässä vauhdissa ja jopa arvioitua aikataulua edellä (!). Ongelmitta tähän ei olla tultu, työt on käynnistty ja pysäytetty monen monituista kertaa, on ollut valituksia ja toisaalta puoltoja siitä, miksi ohitustie tarvitaan.

Savonlinnan keskustan halki menee osaltaan nelikaistainen tie, joka haarautuu kulkemaan sataman läheisyyteen sekä suoraan Auvisen rinnettä ylöspäin. Savonlinnan halki kulkee paljon raskasta liikennettä, ja tuo samainen Auvisen rinne voi helpostikin aiheuttaa ongelmia kuten paikallislehden jutustakin voi päätellä. Eikä muuten ole kerta tai kaksi kun henkilöauto on ollut jumissa rinteessä.

Tällä postauksella on kaksi pointtia. A) Liikenteen vähentäminen kaupungin keskustoissa tuo lisäturvallisuutta. Siis kyllä, tarvitsemme ohitustien Savonlinnaan. B) Olkaa ihmiset varovaisia liikenteessä etenki talvisaikaan. Esimerkiksi keskustan nopeusrajoitukset eivät ole siellä turhan takia ja jarrutusmatkat ihan oikeasti pitenevät hurjasti talvikelissä.

 

 

 

 

comments powered by Disqus