Kirjoittaja Eija Mustonen
Uusimmat blogijulkaisut

Onneksi

Morjens!

Mikä siinä on, että kun mies lähtee työreissulle, minun tehtäväni on viedä autoa huoltoon? Onneksi syyt eivät ole olleet vakavia, vaikka bling-äänet eivät edelleenkään saa minua hyvälle tuulelle (ks. http://hakkapedia.fi/blog/fi/sattumuksia/). Tällä kertaa blingit aiheuttivat etuparkkivalot. Juu, molemmat ja lähes yhtä aikaa. Eiväthän ne ikinä pala noin yhtäaikaisesti?!? Ensin blingahti vasen ja noin puolen tunnin päästä oikea. Arvaattekin jo, että minä olin ratin takana ja tietysti autossa yksin :). Hehkujen vaihtamisen selvitystyö toi esiin ärsyttävän pulman: niitä ei pysty vaihtamaan itse, jos ei saa autoa nostettua tarpeeksi ylös. Etupuskurin alta pitää purkaa pillit ja kellot, että lamput saa vaihdetuksi. Harvoilla meistä varmaankaan on niin sanottua rasvamonttua tai vastaavaa, että homma onnistuisi. Olen toki tiennyt, että monissa autoissa lamppujen vaihtaminen on äärimmäisen hankalaa, mutta että se oikeasti on noin hankalaa! Onneksi pikahuolto toimi suhteellisen pikaisesti, ettei työn hinta ehtinyt kivuta yhtään suuremmaksi. Onneksi nimittäin hinta ei ollut kallis... No eipä väpä :(. Son poijjaat parempi nyt, että lampuilla on pitkä käyttöikä. Niin kerta!

Onneksi eilinen oli muuten mukava päivä, jos ei siis lasketa kalliita lamppuja ja sitä, että T:n piti lähteä reissuun. Poitsumme P oli reipas ja sai suoritettua ensimmäisen uintimerkkinsä - sammakkomerkin. Hyvä hyvä! Onneksi Kärpät näytti, mitä tarkoittaa pohjoinen taistelutahto, ja toi pisteet kotiin, vaikka päästikin Ässät välillä tasoihin. Onneksi autossa on hyvät ja pitävät renkaat alla, sillä viime päivinä on ollut ärsyttävän jäistä ja liukasta. Onneksi myös sinä, toisen auton kuljettaja eilen, sait hyvän mielen näytettyäsi minulle keskisormea. Mietipä tilanne uudestaan ja kelaa takaisin: teinkö todella jotain keskisormen, tööttäilyn ja valojen välkyttelyn arvoista? Oliko sinulla itselläsi kenties liikaa vauhtia tilanteeseen nähden? Ajotyylissäsi ei ollut rahtuakaan malttia - valitettavasti. Onneksi kaltaisiasi kuljettajia on kuitenkin liikenteessä vain murto-osa.

Tänään pitää lähteä jälleen liukastelemaan (keli on täysin samaa kuin viime päivinä) nelostielle, sillä juniorilla on kiekkoturnaus Limingassa. Pitäkääpä peukkuja pysytyssä P:n joukkueen puolesta. Aamulla minun piti muuten ihan ensimmäisenä mennä tarkistamaan, ovathan auton renkaat ehjät. Oli nimittäin tilanne, että kaikki nastat olivat lähteneet molemmista takarenkaista ja molemmat olivat ihan puhki ja riekaleina. Uneni oli hyvin todentuntuinen, mutta vain unta. Onneksi!

-E

comments powered by Disqus