Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Omituisten otusten kerho - uusi jäsen

Rölli-peikko laulaa omitusten otusten kerhosta ja minula olisi yksi hyvä uusi ehdokas  jäseneksi siihen. Autossani ollut yksi kpl Nokian NRHi-rengas mallia 205/50-R16.
Kesärenkaani täristivät vaihdon jälkeen ja kun ne tasapainotettiin Turun Vianorin Tierankadun liikkeessä, kävi ilmi että yksi rengas on omituinen ja hankala saada tasapainoon. Tein renkaalla vielä yhden 400km pitkän reissun ennen kuin sain uudet renkaat vaihdettua alle.

Yksi vaihdetuista renkaista näyttää omituiselta, siis tältä.

 Renkaan ulkoreunassa kulutuspintaa on yli 6mm ja kaikki näyttää olevan OK. Sen sijaan sisäreunasta rengas on kulunut epätasaisesti. Kulutuspintaa on 1 –3 mmja outoa on se, että pari lamellia on kulunut melkein sileäksi ja sitten taas on yksi lamelli, jonka reuna törröttää korkeana muun tason yläpuolella.

Jos ongelma olisi pelkästään eturenkaan suuntausongelmasta, luulisi renkaan olevan kulunut tasaisesti  koko kehältä. Mutta näin ei ole.

 Siispä autolle on varattu aika Vianorille ja käydään läpi kaikkien renkaiden suuntaus ja säädetään, jos jotain on vielä pielessä.

 Tuli vain matkaan pieni viive renkaista johtumattomasta syystä. Palaan suuntauksen tulokseen, kun se on saatu tehtyä.

 

comments powered by Disqus