Uusimmat blogijulkaisut

Olisiko pitänyt tarkistaa aikaisemmin...?

Nokian SUV Blue -rengassarja ehti pyörimään Ukan Lexuksen alla rapiat 7000 kilometriä ennen sitä, kun tuli katsottua hiukan tarkemmin renkaiden kulumista. Oikeasta eturenkaasta näki tarkemmalla silmämääräisellä tarkistuksella, että ulommaisessa renkaan olkapäässä oli kulutuspintaa muita renkaita vähemmän.

Ajamalla ei tämän nelivedon ratin ja penkin välissä pystynyt havaitsemaan mitään poikkeuksellista, mutta jopa löytyi säädettävää, kun ongelmaa mentiin tutkituttamaan nelipyöräsuuntaukseen Kemijärvelle. Vakiokorjaamo sinne tilasi ajan ja tunnin suuntauksen kävi hoitamassa Ukan parempi puolisko, kun itse olin pikku reissulla Keski-Suomessa.

Vaimoväelle oli suuntauksen yhteydessä kerrottu, että Lexuksen eturattaat olivat muistuttaneet aura-auton auraa. Tunnin työllä oli kulmat ja mitä mittoja niitä onkaan, kuitenkin ruuvattu ohjesäännön mukaisiin lukemiinsa. Samalla vaihdettiin takuset eteen ja etuset taakse. Vaihto oli tapahtunut saman puolen renkaiden kesken, vaikka se ei kait ihan pakko olisi niin tehdä. Oma näkemykseni on, että pyörimissuunta saisi mieluumin pysyä samana kuin aiemmin.

Taakse edestä vaihdettu kuluneempi rengas...
Takaa eteen vaihdettu rengas.
Vielä on kesää ja pintaa jäljellä. Pintaa reilummin.

Tulevaa suvea varten pitänee talvirenkaiden vaihtamisen yhteydessä kartoitella, millä renkailla näistä neljästä vielä jatketaan. Jompi kumpi rengaspareista saattaa vaatia uusimista, mutta sen näkee sitten.

Tarkemmalla syynäyksellä epätasainen kuluminen olisi otettu kiinni aikaisemmin. Omaksi puolustuksekseni en osaa ajatella kuin sitä, että auton ajokäyttäytymisestä ei todettu vaiva ollut havaittavissa. Auto kun ei ole puoltanut, eikä vikuroinut mihinkään ajaessa, niin kilikilikellot eivät päässä alkaneet aiemmin soittamaan. Oppia ikä kaikki.

Kauniiksi lopuksi kerron, että kesä tuli Naruskalle tänä kesänä loppukesään painottuen. Kesäkuussa oli yksi vaivainen päivälämpötila, joka ylitti 20 astetta. Heinäkuussa ei ollut yhtään, vaan keskilämpötilakin jäi lukemaan 11 astetta... Elokuussa aurinko on hellinyt meittiä jo kahtena päivänä yli parinkymmenen asteen, joskaan ei ihan lähellekään hellerajaa, eli astelukua 25 astetta.

Pidelkääpä silmät auki ja tarkkuus tikissä nyt, kun pienempiä ja isompia koulukkaita kuljeksii liikenteessä!