Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Olen tyytyväinen kitkarenkaista, vaikka olen käyttänyt nastoja aina 1970-luvulta asti

Tämä talvi on Etelä- ja Keski-Suomessa ollut niin vaihtelevaa, että kitkarenkaat ovat olleet todella hyvä rengasvaihtoehto auton alle.

Lumisia ja jäisiä jaksoja on riittänyt niin Turussa kuin Etelä-Savossakin – ja taas sateiden myötä lumet ovat sulaneet pois. Kitkat ovat sopeutuneet kaikkiin tilanteisiin ja ’turhaa rapinaa’ ei ole kuulunut auton alta.

Kitkojen pito toimii vakiokelissä hyvin, mutta nämä vaihtelevat kelit ovat asettaneet runsaasti haasteita. Kertaakaan ei ole tarvinnut pelätä.

Hankalimmat tilanteet ovat olleet soratien alamäissä, jossa on peilijään päällä joko vettä tai jäähän tarttumatonta uutta lunta. Hitaassa nopeudessa auto alkoi liukua sivulle päin ja jarrua piti välillä hellittää ohjauksen palauttamiseksi. Ennen risteystä kaikki oli kuitenkin hallinnassa. Samassa tilanteessa nastat eivät olisi toimineet sen paremmin.

Tuntui riskipäätökseltä ottaa kitkat alle, kun oin itse miettinyt Hakkapeliitta9 rengas sarjaa uusiksi tossuiksi. Nyt R3 SUV on osoittautunut minulle hyväksi ratkaisuksi, johon olen tyytyväinen. Minä, joka olen ollut ikuinen nastarenkaiden käyttäjä!

comments powered by Disqus