Uusimmat blogijulkaisut

Oikein pahaa teki...

Jaa mikä? Kävin Ukan kanssa hyötyjäteasemalla ja siellä se oli.

Autonrenkaita kokonaisena, palasteltuna, raastettuna, riekaleena, eikä ihan vähän, vaan kokonainen vuori. Kurkkuani kuristi, mutta silti sain itsestäni irti ja nousin autosta ja otin kuvan. Vaikka en ole sitä kuvaa montaakaan kertaa katsonut, niin silti se läjä on silmissäni.

Ajatukseni on leijaillut monin tavoin tuon kasan ympärillä. Näin pienellä paikkakunnalla valtava kasa, niin millainen vastaava löytyy suuresta kaupungista? En osaa kuvitellakaan. Varmaan minunkin renkaita on tuolla aika monet. Mihinkähän ne ovat  menossa?  Eivät ole menneet muutamaan vuoteen mihinkään, menevätkö koskaan?  Palasteltu ne on varmaankin sen vuoksi, että ne meneevät pienempään tilaan, autonrengassilppua. Mitähän sillä tehdään? Uusiokäyttöä? En vaan ole kuullut siitä.

Seuraava ajatukseni olikin, miten minä voisin pienentää tuon kasan kasvamista. Kävelemäänkään en näillä työmatkoilla voi ryhtyä. Kulutanko renkaani ihan loppuun, niin vaihtovälit tulevat harvemmin. Vai kulutanko vain osittain, vaihdan renkaat usein ja lahjoitan tai myyn itäiseen naapuriin, jossa he kuluttavat renkaiden kulutuspinnan loppuun asti ja jätteet jäävät naapurikansalaisten huoleksi. Tähän asti olen ollut onnellinen, kun olen saanut uudet renkaat, enkä ole ajatellut entisten jatkoelämää.  Nyt näen tämän kasan silmissäni, kun ajattelenkin renkaiden vaihtoa. Rallit ja Formulat ovat olleet suosikkilistallani, mutta ajatella sitä rengasmäärää mikä niissä kulutetaan yhden päivän aikana. Nyt kannattaa lopettaa ettei mene yöunet.  Joku ammattilainen varmaan osaa rauhoittaa Naruskan Mummua. Kertokaa kumikasan kohtalo.