Kirjoittaja Jussi Ovaskainen
Uusimmat blogijulkaisut

Oikeat renkaat

Kuten joskus aiemmin viestitin, niin autokuume iski ja helpotin sitä vaihtamalla Fordin 6-vuotiaaseen Mersuun.

Ennätin ajaa oikein 50 km, kun mittaristo laittoi diskon pystyyn. Auto pajalle ja sen kautta uudelleen ajoon. Matka Tuusulasta Sotkamoon sujui sen jälkeen hyvin, auton ominaisuuksiin tutustuen.

Auton renkaat eivät ole (vielä) nokialaiset. Kesärenkailla on 20" kokoa ja leveyttäkin niissä oli riittävästi 275 mm. Urasyvyyttä oli reilusti, joskin rengasmelu oli autoon nähden yllättävän kova kaupunkiajossa sekä moottoritienopeuksissa. Vesisateella alkoi jälleen valoshow. Tällä kertaa varoitusvalot vilkkuttivat vesiliirron johdosta tapahtuvaa kitkan katoamista. Olin selkeästi oppinut nokialaisilla liian hyvään. Nyt pitäisi pähkiä mikä on autoon oikea, Suomen olosuhteisiin, koko ja malli. Onneksi apu on lähellä. Vaihdon jälkeen on kiinnostavaa verrata renkaiden ominaisuuksia keskenään.

Ostamani auto on siis Mersu. On mielenkiintoista, miten paljon kyseinen automerkki herättää intohimoja ja mielestäni vähän kateuttakin. Samalla rahalla olisi saanut uuden saksalaisen perusperheauton, joka ei olisi herättänyt mitään mielipiteitä. Täten julistan vanhan Mersun hinta/kateussuhteeltaan ylivertaiseksi menopeliksi.

comments powered by Disqus