Kirjoittaja Eija Mustonen
Uusimmat blogijulkaisut

Oikeaa talvikeliä ja pimeässä ajoa

Hei!

Tällä kertaa bloggaukseni tulee sisältämään videoita. Aiemmin en ole sitä missään julkaisuissa tehnyt, joten pahoittelut mahdollisista "kävyistä"! Perinteinen joulun viettomme Kuusamossa antoi mahdollisuuden testailla renkaita oikealla talvikelillä. Hyvin kulki, vaikka olikin uria jonkin verran. Pimeään ne eivät valoa tuoneet ;). Pimeän ajo on todella harvinaista ainakin kaltaiselleni henkilölle, joka asuu taajama/katuvaloalueella ja jonka työpaikka sijaitsee myös mainitulla alueella. Mainittakoon, etten todellakaan aja ylinopeutta tuossa vaan video on nopeutettu.

Toinen asia, jota (vihdoin) sai tälle talvelle kokea, oli "oikea" talvikeli. Niitä ei ole täällä Oulun seudulla pahemmin ollut tänä talvena. Täytyy sanoa, että vasta videon kaltaisessa kelissä nastarenkaat ovat parhaimmillaan. Edes hiljaiset nastarenkaat eivät ole asfaltilla lähelläkään sitä hiljaisuutta, jota ne ovat videolla näkyvällä kelillä.

Loppuun pari hajatelmaa. Tuli eilen todettua, että paras luistonesto talvisin paikaltaan lähtiessä on neliveto. Siitä ei ole kahta sanaa. Jospa sitten seuraavassa autossa. Samalla, kun ajoin tuota laina-autoa, sain muistutuksen kantapään kautta, että muista tutustua autoon kunnolla ennen liikkeelle lähtöä. Ei ole kiva pimeässä moottoritiellä etsiä ja tutustua lämmityslaitteen toimintaan, kun tuulilasi menee huuruun...

Hyvää uutta vuotta!

-T

comments powered by Disqus