Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Ohittaminen.

Ihana Tapaus: Viikko taaksepäin tapasin todella kiltin ja ystävällisen rekkakuskin. Ajoin Rekan takana ihan turvallisen välimatkan päässä, ja rekan takaahan ei aina näe ohituspaikkoja. Kohta huomaan rekan vilkun vilahtavan oikealle ja pääsen turvallisesti ohittamaan. omalle kaistalleni ohituksen jälkeen päästyäni kiitän vilkulla tätä rekkakuskia joka väläyttää vastaukseksi pitkiä valoja. Hymyssä suin jatkan työmatkaani.

Ei niin ihana tapaus: Mutkaisella tiellähän ei ole ohituspaikkoja kovinkaan paljoa. Ja minunkin työmatkaani kuuluu tällainen mutkainen tie. siinä Töihin ajellessani huomaan kohta taustapeilistä teini-Corollan saavan kovalla vauhdilla minut kiinni. Nopeutta oli sellainen  90 km/h. Jään peilistä seuraamaan rumaa, huutavaa Corollan tuulilasia joka pujottelee takanani puolelta toiselle, sen ajovalothan on aikoja sitten jo kadonnut autoni taakse näkyvistä. Toivon ettei tarvitsisi jarrutella kun tuosta varmasti tarttuisi ruostetta joka ei oikein sovi autoni ulkonäköön. Annan hänen harjoitella takanani pujottelua joka kyllä kuuluisi rinteeseen eikä maantielle, mutta tapansa kullakin varsinkin savossa. Ei aikaakaan kun pahimmassa mutkassa poriseva Corollan irvikuva lähtee ohittamaan... siis yrittää ohittaa. Kovat oli äänet ja ulkonäkökin..no.. ruma, mutta joku varmaan kuvittelee tuollaisen olevan tehokkaampikin. Odottelen ja odottelen että mitä tämä Corolla -Äijä oikein meinaa tehdä. Lopulta jarrutan ja päästän sen edelleni, Corolla oikein hyökkää takaisin eteeni, ja tottakai ihan edessä, ei paljoa välissä ilmaa ollut. Jättäydyn suosiolla jälkeen kun ei tuo Corolla oikein tuoksunut hyvältä, ihme kyllä hajukuusien määrästä päätellen...  Nyt en ajanut hymyssä suin töihin.

Monta tarinaa ole kuullut myös auton merkkiin liittyen. Yksi tapaus Rissalan lentokentältä kun taksikuski oli kiireinen asiakas kyydissään ajanut lentokentälle päin. Matkalla ohitti erään Mersun ja Taksikuskin asiakas pääsi nippa nappa ajoissa koneeseen. Tämä Mersulla ajava kuski  oli tullut kentällä olevan Taksikuskin luo ja lyönyt turpaan; "Häntä ei ohitella." Lehdissä luki että Mersumies meni ja löi turpaan.  Tämä juttu on minun mielestä sinänsä naurettava, koska tämä asennevammahan on tällä kuskilla eikä autolla?? Jos tämä olisi ajanut vaikka Fiat -merkkisellä autolla, tuskin lehtien otsikot vetää jos niissä lukee että "Fiat -kuski meni ja löi turpaan."  No, asia nyt meni vähän ohi otsikon mutta kuitenkin.

Ohittajia on erilaisia paljon, mutta miksei jotkut ihmiset voi harkita paremmin ohituspaikkaansa? Tai lähteä 5 min aikaisemmin ajamaan niin eit tulisi tällaisia Corolla -äijän tapaisia ohituksia. Vai onko se vaan asenteesta kiinni, vaikkei tarvitsekkaan ohittaa niin pakko on päästä ohi Paikasta riippumatta. Ja sitten on nämä ohittajat jotka yrittävät rekasta ohi, ajetaan samalla vauhdilla viereiselle kaistalle ja siinä vasta painetaan kaasua. Joku laiskempi auto ei pääse kun vaunun aisan kohdalle kun pitää luovuttaa ja tulla takaisin rekan taakse. Ai että näitä on paljon, auta armias jos koko rekan takana oleva jono lähtee samaan aikaan ohittamaan ja etummainen etana ei pääsekkään ohi.

Sitten nämä tyypit jotka lähee kiihdyttämään kun ohittaja on vierellä yrittämässä ohi.. Mulle on käynyt näin että ohittaessa se ohitettava auto lähteekin kiihdyttämään, Taakse se on kumminkin aina jäänyt, mutta taas miettii näitä asennevammoja.. ja minkä vaaran se aiheuttaa!! Tai Sitten Moottoritiellä lähdetään ohittamaan, Nopeus on 1 km/h nopeampi kun sillä ketä ohitat. Kerkee hiukset harmaantua ennenkun ollaan edes ohitettavan auton keulan kohdalla.

Paljon olisi juttua tästä aiheesta... Olisi vain enemmän näitä ihanan rekkakuskin tapaisia kuskeja.

comments powered by Disqus