Kirjoittaja Päivi Wheeler
Uusimmat blogijulkaisut

Nyt tuli haastetta!

Tässä on kulunut muutama viikko työreissujen merkeissä eikä ole montaa kilometriä ehtinyt autoilemaan. Sitä ehti jo kuvitella, että sen suuremmin ei uusille nastoille ilmene todellista testikeliä. Mutta Suomen talvi jaksaa yllättää! Koiralenkille mentäessä piti ensin lapioida pieni kinttupolku tielle, että pääsivät käppänät kulkemaan. Siinä jo tuli selväksi, ettei aamulla olisi mitään asiaa autolla töihin. Näin olivat päätelleet myös loput 14 autopaikan haltijaa. Eilen olis sitten toisenlaisia ongelmia.

Parkkis oli aurattu eikä ajo Viertotien huipulle asettanut taaskaan nastoilleni haastetta. Autopaikan löytäminen Satakunnankadun/Sotkankadun/Sepänkadun varrelta näytti ensin epätoivoiselta, kunnes huomasin juuri lähdössä olevan auton vilkuttavan Satakunnankadulla, aivan koulun edessä. Uparit ja kiihdytys paikalle. Vauhdilla peruutus taskuun. Tiesin jo siinä vaiheessa mikä minua odottaisi työpäivän päätteeksi. Oikeassa olin. Aura oli vetanyt ohi ja lumivalli ulottui oven puoliväliin! Onneksi takaluukun avaus onnistui estoitta ja pienellä vaaleanpunaisella lapiollani aloitin loskalumen lapioinnin ohiajavien autojen roiskeita vältellen. Pari kertaa sain kunnolla kintuilleni ja harmitusta jouduin näyttämään vain tuohtunein kehomerkein, kun ei koulun nurkilla viitsi kunnon ärräpäitä päästellä.

No, lumet luotuani hyppäsin ratin taakse ja yllätys yllätys! Hakkapeliitat porautuivat loskan läpi tiehen ja auto ampaisi iloisesti sohjon seasta ajoväylälle. Tuli jotenkin kauhean tyytyväinen ja vähän ylpeäkin olo- kyllä kunnon renkailla kelpaa!

comments powered by Disqus