Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Nostalgiaa tammikuun kurakelissä

Ajelin taas kerran ykköstietä, ja tälle talvelle tavanomaisessa kurakelissä. Matka sujui tyytyväisenä rengasvalintaani, kasit kun ovat nastoiksi sen verran hiljaiset, eikä ajo-ominaisuuksissakaan ole haukuttavaa. Ja toisaalta ne liukkaat, mitä tälle talvelle on osunut, ovat olleet jäistä tienpintaa. Joka puolestaan on kitkoille se huonoin mahdollinen. Kitkojen paras keli eli lumi on pysynyt poissa lähes kokonaan.
Nyt oli kuitenkin vielä sen verran päivänvaloa jäljellä, että ajattelin pistäytyä hetkeksi nostalgiselle Lahnajärjen Shellille räpsimään kuvia. Tuo paikka kun tuskin pysyy pystyssä ja rikkomatta enää kauaa. Mukanani oli lisäksi uusi hankinta, eli Fuji X10 digikamera. Semmoisen perinteisen kameran näköinen, peltikuorinen, ja hyvksi kehuttu. Vuoden pimeimpään ajankohtaan nähden sen etuna on vielä valovoimainen kakkulakin.
Setin eräs otos tuli räpsäistyä nimenomaan tätä blogia varten. Se kun kuvastaa hyvin tätä talveakin: yksi ainoa maantiereissu, ja auton takamus on taas ravasta ummessa. Hyvä jos tarra enää käkyy, kun se on tuossa kulmassa, pyyhkimen alueen ulottumattomissa. Paikassa jossa se ei häiritse näkemistä, muttä tarran näkyvyys näköjään häiriintyy.

Ja se X10 on sitten tuon näköinen. Täytyy sanoa, että olen kyllä tyytyväinen uuteen leluuni.

comments powered by Disqus