Nokian Renkaiden patenttisalkku paksuni isolla nipulla uusia patentteja lokakuun lopussa

Nokian Renkaiden patenttisalkku paksuni 31.10.2013 suurella määrällä uusia myönnettyjä patentteja.

Tulin ottaneeksi patenttitietokannan esille pitkästä aikaa ja katselin vain viimeisiä Patenttilehti-julkaisuja. Kuinka ollakaan Nokian Renkaat oli saanut finaaliin suuren määrän kymmenisen vuotta sitten jätettyjä hakemuksia. Onnea. Ja Onnea tuotekehitys osastolle. Jokainen finaaliin viety patentti avaa oven siihen tukeutuville jatkopatenteille. Näin keksintöjen suojauksesta saadaan jatkuva ketju.

Myönnetty patentti on iso pumaska paperia, joka alkaa juhlallisesti patentin myöntämis- sivulla ja päättyy pitkän selostustekstin jälkeen kuviin. Tässä yhden uuden patentin 2 mainittua sivua.

Joskin www.nasta.fi - ohjelma oli vain pääkaupunkiseudulle (liian) rajatusti suunniteltu tilaustutkimus, jossa on paljon puppua koko maata ajatellen ja siinä on vaikeaselkoista tutkimustulosta liitteinä. Niin on myös patenttihakemuksen tekstikin. On todella hyvä, että kuluttajan EI TARVITSE hakea renkaiden valintakriteereitä patenttihakemuksista. Niiden sanamuoto ja lauseiden pituudet on määritelty ihan erilailla, kuin järkevä kieli. Jos vaikka saksalaista patenttia vaatimuksen osalta on lukenut ensin kaksi sivua (ei edes pilkkua välissä, kaikki yhtä lausetta) ja sitten törmää sanaan "nicht", joka tarkoittaa, että "ei koske tässä aiemmin sanottua" - niin meneepä hieman aikaa kelatessa mistä  oikein on kysymys....

Nokian Renkaiden oma tekninen rengasteksti ja rengasvalintaa helpottava teksti on todella hyvää ja ajatuksella kirjoitettua :)

Nokian Renkaiden patenteista lisää kiinnostuneille:
http://patent.prh.fi/lehdet/Patenttilehti.asp?SisaltoID=LIST&OTSIKKO_NRO=982&Lng=FIN&Vuosi=2013&Numero=20 

 

comments powered by Disqus