Uusimmat blogijulkaisut

Nokiaensilumiukko.

Naruskalla sai eiliseen lokakuun viidenteentoista herätä ensilumi maassa. Ei sitä lunta ole kuin sentin ja kahden välillä, mutta on kuitenkin. Lumi valaisee luontoa ja mieltäkin.

Lapsenlapsoset, 7 ja himppua vajaa 5 vee, rakensivat tietenkin vähästäkin materiaalista lumiukon. Siitä tuli rakentajiensa Hallahelinän ja Loimun näköinen. Jotenkin Ukalle tuli vaan mieleen Nokialumiukko. Johtuneeko siitä, että taas näissä keliolosuhteissa joutuu turvautumaan kunnollisiin talvirenkaisiin.

Kaikkiin autoihin Ukan pesueessa on talvirenkaat vaihdettuina oikeaan aikaan. Etukäteen ne kannattaa aina vaihtaa, eikä suinkaan siinä järjestyksessä kuin tämän aamun radiotoimittaja. Hän nimittäin kertoi liukastelleensa työpaikalleen kesärattailla Rovaniemellä, kun vaihtoaika renkaille oli vasta iltapäivälle.

Vastaavia esimerkkejä löytyy aina. Keiliolosuhteisiin sopimattomilla renkailla ei kannata mennä riskeeraamaan toisten, eikä omaa turvallisuutta. Talvi ei yllätä, jos seurailee sääennusteita vähänkään.

Ukka toivoo talvikelien jatkuvan tästä eteenpäin kevääseen asti. Saadaan isompia lumiukkoja, eikä tulisi niitä vihonviimeisenlaisia humpauskelejä, joissa loska lentää ja olosuhteet ovat hankalimmat mahdolliset. Nyt Naruskalla näyttää hyvältä, kun pakkanen keikkuu viiden ja kymmenen asteen paikkeilla miinuksella.