Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

No huh mitkä renkaat taksissa!

Otin tämän kuvan jo heti Vapun jälkeen, mutta julkaisu jäi hieman odottamaan. Ja tarkoituksella, muistuttamaan siitä, että renkaiden kuntoa tulisi tarkkailla myös pitkin kesää.

Tässä tapauksessa nuo renkaat on jo -ainakin toivottavasti- vaihdettu uusiin. Mutta moisia ei olisi kannattanut laittaa alle enää lainkaan, eikä ainakaan taksin alle. Taksissahan kuljetetaan matkustajia, joka säässä, ja ajokilometritkin ovat isot, jolloin tuollaiset renkaat ovat hetkessä todella hengenvaaralliset. Ja kuvahan on otettu aikaan, jolloin kesärenkaat vaihdettiin juuri hiljattain alle, joten ne eivät ole ole voineet olla hyvät edes silloin. Laillisuuden rajamailla ne ehkä juuri ja juuri olivat osalta pinnastaan, mutta ei turvalliset.

Vielä kertauksena: renkaan kyljessä on "TWI"-teksitllä merkittyjä kohtia, joissa kulutuspinnan uriin on laitettu 1,6 mm korkea kohouma. Eli jos tuon TWI-teksin kohdalla kulutuspinta ja ura ovat samalla tasolla, ei kesärengas ole enää edes katsastuskelpoinen. Turvallisuusrajana niille pidetään kolmea milliä: kohouman kohdalla pitäisi siis olla saman verran vielä uraa jäljellä, kuin kohoumalla on korkeutta. Ja luonnollisesti myös rengasliikkeet auttavat mielellään urasyvyyden mittaamisessa.

Turvallisia kesäkilometrejä kaikille!

comments powered by Disqus