Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Nastarengaskausi päättyy nyt!

https://www.is.fi/autot/art-2000006087649.html kirjoittaa "Nastallisten talvirenkaiden käyttökausi autoissa päättyy Suomessa tältä keväältä tänään"

Ja totta tosiaan, kun tuossa juttelin tänään oululaisen Suomea ristiin ja rastiin ajavan autoalan tuttavani kanssa, sanoi hän, että jossan Kuopion eteläpuolella ei lunta näy enää oikein missään. Oulussa sitä saattaa vielä olla metsäisillä mökkiteillä, mutta ei sielläkään pääteillä. Eli nastojen kanssa ajoa ei ole syytä enää pitkittää, jollei ole menossa kesämökille Lappiin.

Niille, joilla on jo renkaat vaihdettu, haluan muistuttaa jälkikiristyksestä, ainakin kun kyseessä on alumiinivanteet. Tuossa tuli juuri ihan omakohtaistakin kokemusta, kun perheen kakkosautolla venähti jälkikiristys pitkäksi. Yhden pyörän kaksi mutteria olikin sitten löysyneet, onneksi ilman sen suuurempia seurauksia.

PS: Kirjoitin ylläolevan maanantaina, ja vappuna alkoi sääennuste muuttua jopa talviseksi saakka, myös täällä eteläisessä Suomessa. Näin nopeaan tilanne siis vaihtui, ja saapa nähdä, onko loppuviikko sittenkin talvirengaskautta!

PPS: Läheltä piti, mutta niin siinä vain kävi, että eteläinen ja läntinen Suomi säästyivät takatalvelta sittenkin.

comments powered by Disqus