Kirjoittaja Julius Sutinen
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta R2
Uusimmat blogijulkaisut

Nastamies, on historiaa

Menneellä viikolla kävimme talvilomalla Kuusamossa. Matkaa kertyi noin 2000 km, kävimme mm. Oulangan kansallispuistossa ja Rukalla. Kelejä ja tienpintoja matkallamme oli jos jonkinlaista. Oli kuivaa asvalttia, oli märkää asvalttia, oli sohjoa, lunta, jäätä ja hiekkaa. Lämpötila vaihteli -8...+5 asteen välillä. Myrskytuuli puhalteli, välillä oli tyyntä. Välillä satoi vettä, välillä paistoi aurinko, satoi myös lunta, sitten räntää ja jopa alijäähtynyttä vettä.

Auton alla pyöri kitkarenkaat ja matkasta selvittiin loistavasti.

Kun kitkarenkailla pärjää alla olevan kuvan mukaisella peilijäisellä pinnalla Oulangan kansallispuistossa, voiko enempää vaatia? Alkuun hieman jännitti, kun tiet olivat peilijäässä metsässä, mutta kovatkin mäet ja mutkat päästiin kulkemaan paremmin kuin hyvin. Tämän matkan jälkeen tuntuu, että se pieni pilkahdus menneestä nastamiehestä, jona minut tunnettiin, on kadonnut. J. Karjalaista mukaillen:

Sä tunsit mut aiemmin nastamiehenä sitä poikaa ei enää olekaan mä revin nastat mun renkaista oon sun mielestä poissa järjiltäin

Nastamies on historiaa Nastamies on historiaa

Kuvauspaikka Googlen kartalla tässä.

p.s. jos saan aikaiseksi, kirjoitan pidemmän matkaraportin kuvien ja tilastojen ja tuntojen kera. Viikon talviloma aiheutti taas sen, että työpöytä on täynnä työtä.


 

comments powered by Disqus