Kirjoittaja Jan Koivuniemi
Uusimmat blogijulkaisut

Myrskytuhoja päin

Kirjoitteluun tuli melko pitkä väli käytännön asioiden täyttäessä päivät. Lapsen syntymä, irtisanoutuminen leipätyöstä, myrskytuhojen korjausta sun muuta kivaa näin vuoden aluksi.

Jokin mikä on toiminut huomaamatta taustalla on auto ja renkaat. Kilometrejä jos jonkinmoisilla teillä ja keleillä on tullut paukuteltua. Pariin otteeseen aurattu matalalla autolla tietä mutta kevättä ei ole tarvinnut alkaa odottelemaan. Nelivedon hankinta on ollut mielessä mutta maantietiekelpoisia alennusvaihteella ja lukoilla olevia autoja ei niin vain pienellä budjetilla hankita. Lumisilla teillä kitkarengas on toiminut niinkuin pitää, risteysalueet ovat kompastuskivi nastattomalle renkaalle.

Nelivedon puute on tehnyt sen että viimeiset kilometrit kävellään saha, kompikannu ja muut varusteet päällä työmaalle. Mehut vähissä kun pitäisi vielä alkaa tekemään hommia. Harrastelijana olen verrannut metsurin ammattia näin. Otetaan 8 kilon kahvakuula suojaamattomalla terällä ja heilutellaan sitä 8 tuntia päivässä. Bonuksena jos ote ja mieli alkaa herpaantumaan, kyseinen kahvakuula kuittaa virheen irronneena jäsenenä. Ei varaa virheisiin, moottorisaha on armoton peli käyttäjälleen. Varusteilla pystyy suojautumaan tiettyyn pisteeseen mutta kaikki on käyttäjästä kiinni.

Kuvan neliveto 80-luvulta ei tunne nykyisiä automaailman hienouksia mutta on korvaamaton kaveri metsurille kun päivän tienesti pitää kerätä ja ajaa ulos metsästä.


 

Myrskytuhot pitkälti korjattu ja uusi leipätyö alkaa maanantaina. Uudella innolla renkaita testaamaan etelä-suomen talveen.

 

 

 

comments powered by Disqus