Kirjoittaja Eija Mustonen
Uusimmat blogijulkaisut

Musta jää tuli, mutta kuitenkin suli

Tervehdys!

"Jaiks! O'ou! Voi däämn!" olivat ensimmäiset ajatukseni viikonlopun kynnyksellä, kun vilkaisin perjantaiaamuna ulkolämpömittaria. Pakkastahan se näytti, eikä edes kovin vähän: -4,5 astetta. Siinä sitten mietimme T:n kanssa, että liikkeelle on lähdettävä, vaikka kesärenkailla matka oli vielä tehtävä.

Uusien nokialaisten tilaus oli onneksemme jo tehty, joten arvelimme, että hyvässä lykyssä saattaisimme saada talvirenkaat autoon perjantain aikana. Ei muuta kuin P eskariin, T duuniin ja E kieli keskellä suuta mustajäisen Pohjantien kautta rengasliikkeeseen kyselemään, miten on, alatteko mua. Alakohan ne, ja me saimme aloittaa viikonlopun järjestelyt yhtä huolta vähemmällä. Tulkoon lumi, tulkoot pakkaset ja jäät, meillä on nyt renkaat, joita käyttämällä kohtaamme säät kuin säät :).

Oli kieltämättä outoa hypätä ratin taakse ja lähteä ajamaan talvirenkaat alla ensimmäistä kertaa reiluun puoleentoista vuoteen. Ropina kävi, kuten luonnollisesti nastarenkaista kuuluukin käydä. Aamupakkasten väistyttyä auringon alta väistyivät myös jäät teiden pinnoilta, joten renkaitamme ajatellen ajo-olosuhteet eivät tietysti olleet otollisimmat. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt siitä, miten vakaalta auto tuntui monenlaisissa nopeuksissa. Välillä menin moottoritiellä ja välillä keskikaupungilla - molemmissa tapauksissa kuitenkin asfaltilla.

Minä siis pääsin meistä ensimmäisenä kokeilemaan uusia renkaita, mutta samana päivänä niitä kokeili myös T. Hän pystyneekin kertomaan enemmän renkaiden äänimaailmasta. Siinä asiassa T on oikea herkkäkorva - toisin kuin minä :).

-E

comments powered by Disqus