Murheellinen Rusina

Tampereelta Jyväskylään matkalaiset ennen juhannnusta ja paluuliikenteessä ajavat ainakin vielä maanantain puolelle näkivät "murheellisen Rusinan" tien ja kallion välissä lähellä Tampereen päätä tiestä.

Havaitsin auton menomatkalla ja se oli sen verran järkyttävän näköinen, että kyttäsin oikeaa kallioleikkausta Orivedeltä lähtien ja otin keskiyön kuvan kännykällä entisestä autosta. Nykyisestä rusinasta. En tiedä auton ja tapahtuman historiaa, mutta tällaisessa tilanteessa eivät edes hyvät renkaat auta. Kova vauhti useimmiten saa aikaan auton hallinnan menetyksen ja vastaavaa jälkeä. (Sorry huono kuvanlaatu - idea näkyy kuitenkin)

Joissakin maissa on tapana jättää pahoin romuttuneita autoja valikoituihin paikkiohin tien varteen muistuttamaan kuljettajia varovaisen ajamisen tarpeellisuudesta. Suomessa ei yleensä näin tehdä. Tällä kertaa auto toimi liikeenteen puhuttelijana.

Auttaisiko vastaavien onnettomuusautojen jättäminen tien viereen oikean tilannenopeuden muistamista Suomessa? Mitä mieltä lukijat ovat?

 

comments powered by Disqus