Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

MOT-ohjelman katsominen jätti aika pahan maun suuhun – kansalle syötettiin väkisin moskaa

Katsottuani nastarenkaita käsitelleen MOT-ohjelman, en oikein tajua mikä oli toimittajien motiivi koko ohjelmassa.

Ohjelma perustui pitkälti kahden henkilön haastatteluihin ja heidän väitteisiinsä + Nokian Renkaiden edustajan kimppuun hyökkäämiseen.

Olen blogissani jo aikoinaan vedonnut siihen, että Norjan olosuhteet ovat erilaiset suoraan rannikoille tulevan Golf-virran takia. Lämpimän merivirran takia rantaviivaa pitkin kulkevat tiet ovat olosuhteiltaan hyvin poikkeavat Ruotsin ja Suomen tiestön olosuhteista. Mielestäni Norja voi hyvin tehdä rannikkoa varten erilaisia rengassuosituksia ja tunturiteille taas toisenlaisia talvea varten. Mutta mitä Norja haluaa on Norjan asia.

VTT:ltä oli löydetty ’toimitukselle sopiva’ asiantuntija haastateltavaksi.

En ymmärrä miksi MOT tietoisesti ohjelmassa yritti mollata kotimaista pitkäjänteistä kehitystyötä ja teollisuutta. Ohjelmassa juututtiin yhteen testiin niiden lukuisten testien joukosta, niin kuin yliajotesti edustaisi koko rengaskehityksen laajuutta + huomioisi viranomaistaholta (EU + YK) tulevat raaka-aineiden käyttöön kohdistuvat muutosvaateet, jne.

Koko jutusta tuli sellainen olo, että toimittajalla ei ole käsitystä teollisesta toiminnasta ja tuotekehityksestä. Juttuun on saatu vain idea testirengasjutuista ja päätetty roiskaista kasaan yksi iltapäivälehden lööppijuttu.

MOT taitaa tarkoittaakin ’Mollaa Omaa Tupaa’, joka tavoittelee Pulitzer palkintoa kaikkein negatiivisimpien juttujen tekemisessä.

Oy Suomi Ab tarvitsee ohjelmia onnistumisista ja positiivisuuden hengen kasvattamista, niin että luomme uusia innovaatioita, uskallamme kokeilla ja luoda uusia tuotteita + palveluja. Ja lopulta lisää työpaikkoja kotimaahamme.

Sitä paitsi vanha suomalainen sanonta ”yksi tykkää tyttärestä ja toinen äidistä” pitää sisällään vaihtoehdon. Jokainen renkaat ostava voi valita itselleen kitka- tai nastarenkaat Nokian renkaiden valikoimista. Ihan miten haluaa. Hinnaltaan muiden valmistajien Suomen tai Ruotsin Lapissa tuotekehityksen testaamista Nordic Country –type renkaista ovat tänne suunniteltuja – ja hintaluokaltaan samanlaisia Nokialaisten kanssa. Jos rengassarjan hinta on huimasti halvempi, renkaat myös ovat todennäköisemmin Keski-Eurooppa tai Aasia-versioita.

Olen testikuljettaja, mutta myös pitkän teollisen uran tehnyt tekniikan ammattilainen. Jälkimmäisessä roolissa paheksun MOT huonoa ohjelmaa ja toimittajien alatyyliä.

comments powered by Disqus