Kirjoittaja Matti Kahilakoski
Uusimmat blogijulkaisut

Montenegron pikataipaleilta

Edellinen retki Sarajevoon poiki paluumatkalla useamman kuin yhden muutoksen reittisuunnitelmiin. Serbian ja Monenegron välinen raja Prijepoljen ja Bijelo Poljen välissä oli sulkeutunut pari minuuttia ennen saapumistamme paikalle rajavyöhykkeellä sijaitsevan tunnelin parannustyön vuoksi. Rajaviranomaiset kertoivat että liikenne katkaisitiin molemmista suunnista kolmesti päivässä kahdeksi ja puoleksi tunniksi kerrallansa. Vaihtoehdoiksi tarjottiin jäädä odottamaan rajalle taikka palata kolmisenkymmentä kilometriä takaisinpäin Prijepoljeen josta kääntää nokka kohti Jabukaa ja mennä pikkuteitä pitkin Bijelo Poljeen.

Kun pelkkä istuminen ja odottaminen ei kiinnostanut eikä tuota Jabukan suuntaakaan ollut tullut aiemmin testattua päätös oli helppo tehdä. Paluumatkalla vastaan ajeli lukuisia ajoneuvoja joka pisti miettimään eikö tollaisista tiestön sulkemisista kannattaisi tiedottaa autoilijoita pikkasen enemmän? Enpä kehdannut sitten laittaa Hakkapediaankaan ilmoitusta väliaikaisesti suljetusta tieosuudesta kun ei tainnut olla ohjelmistoa tuotu Serbian-Montenegron suuntaan... Tietysti pisti autossa mietityttämään myös vaihtoehto, että josko rajaviranomaiset oisivatkin vain lyöneet vetoa keskenänsä asiakkaita odotellessaan että saavatko ylipuhuttua seuraavia hölmöjä turisteja täysin tarpeettomalle sivureitille! No, huolet oli aika vähäisiä - tiet hyvässä kunnossa, mieli ja ajomotivaatio korkealla.

Muutama kilometri Jabukan jälkeen, aivan kuten meitä oli opastettu - viitta vasempaan selkeästi opastaen kohti aikaisempaa välietappia. Ja...taas kerran, aivan klassikko tienpätkä. Tää jaksaa hämmästyttää kerta toisensa jälkeen; likimain kaikki tiosuudet on asfaltoitu tai ovat huippukuntoisella öljysoralla.

Kerro kerro kuvasti, miksei Liikennevirasto Meilläkin?

Pimeähän siellä sitten loppujen lopuksi tuli kesken matkan joka näkyy hyvin tuossa liitetyssä videossakin ja reipas sadan kilometrin vaihtoehtoinen reitti otti aikaa kaksi tuntia. Jos siis ajansäästö vs. niellyt kilometrit -näkökulmasta aihetta pitäisi tarkastella, olisi ehkä ollut viisainta odotella rajalla. Mutta mutta, meilläpä ei ollut kaikkia kulmia aiheesta tarkasteltavana ja kun olin luvannut säälimättä antaa Nokialaisille testirenkaille maantietä niin mikäs siinä oli poljeskellessa.

comments powered by Disqus