Kirjoittaja Janne Moilanen
Uusimmat blogijulkaisut

Mökkireissulla liukasta.

Tuntuu kummalta lukea uutisia että etelässä on istutettu jo perunaa, tai ihmiset leikkaavat nurmikkoa. Täällä Pudasjärvellä, siis heti Oulun yläpuolella on vielä talvi nyt huhtikuun alussa 2014. Toki vuosi on ollut vähälumisempi kuin muulloin, mutta lunta on vielä reilusti. Meillä on siis vielä talvi.

Kävin mökillä. Mökki on täällä Pudasjärvellä sivutien varrella. Tie mökille on osittain asfalttia ja osittain soraa.  Tie oli soraosuuksilta jäinen ja talvirengas on ainoa oikea vaihtoehto täällä liikkumiseen. Päivällä aurinko lämmittää aukeat kohdat ja tiellä on pehmyttä savea ja rapaa. Kuusikoiden kohdalla tie on paksussa jäässä, jota aurinko lämmittää päivien aikana. Yöpakkaset jäädyttävät tien pinnan liukkaaksi ja uraiseksi.

Iloa on siis siitä että on toimivat talvirenkaat. Ei haittaa vaikka renkailla voi ajaa myös sulaa asfalttia. Kohta kun alkaa tulva-aika, niin osa teistä jää veden alle, ja silloin renkailla ajetaan vedessä, soralla ja asfaltilla. Siinäpä on Hakkapeliitalle tarvetta. Onneksi ne on alla autossa.

Turvallista matkaa kaikille.