Kirjoittaja Janne Moilanen
Uusimmat blogijulkaisut

Moi. Testikuljettajan ura alkoi. Hienoa olla mukana.

Moi.

Olen Janne Moilanen, luokanopettaja Pudasjärveltä. Perheeseeni kuuluu vaimo, sekä 1, 3 ja 5-vuotiaat lapset.  Asumme Pudasjärvellä, joka on useana vuonna ollut Suomen lumisinta aluetta. Pudasjärvi löytyy Oulun ja Kuusamon puolestavälistä, ja etelä – pohjoissuunnassa Kajaanin ja Rovaniemen puolestavälistä.

Pudasjärven pinta-alasta on puolet suota, ja kaupunkikeskustasta – Kurenalta – pohjoiseen ja itään alkavat vaaramaisemat. Pudasjärvellä sijaitsee Suomen eteläisin tunturi –vuoden hiihtokeskus 2012-  Iso-Syöte.

Poronhoitoalue kattaa Suomen Pudasjärveltä pohjoiseen. Täällä onkin menneinä vuosina ajettu runsaasti porokolareita tiekilometriä kohden. Edelleenkin autoilijan kannattaa laskea nopeutta ajaessaan täältä ylöspäin Suomea. Tietysti parhaat mahdolliset renkaat Suomen talveen - Nokian Hakkapelitta 7 - renkaat ovat suuressa roolissa vältettäessä mahdollisia törmäämisiä mihinkään eläimeen.

Ajan pääasiassa taajama-ajoa  , sekä matkoja lähimpään suurimpaan kaupunkiin
Ouluun jonne on 90 kilometriä. Näin syksyisin ajan paljon myös metsäteillä
siirtyessäni metsästysalueille. Metsästän juuri Iso-Syötteen alueella, ja sieltä
löytyy lumisia maisemia.

Perheen kanssa ajan Citroén C4 Grand Picassolla. Grand Picasson valintaan vaikutti takaovien kahvojen väli 150cm. 150 cm mahdollisti kolmen lasten turvatuolin laittamisen takapenkille á 50cm. Nissan Almera toimii perheen kakkosautona. Almeralla ajelen suurimman osan metsästysreissuistani.

Ostin keväällä 2012 Almeraan Hakka blue renkaat. Rekisteröin renkaat verkossa ja en odottanut asiasta sen kummempia. Yllätyinkin siksi suuresti syksyllä kun Nokian renkaista otettiin yhteyttä, ja ilmoitettiin voittaneeni talvirenkaat. Yllätys oli myös suuri kuultuani mahdollisuudesta päästä Nokian testikuljettajaksi. Tässä siis kirjoittelen. Renkaat tulivat paikkakunnalle ja Vianorin pojat vaihtoivat renkaat auton alle. Palvelu oli
sujuvaa ja kaikki pelasi.

Lunta on jo maassa ja Nokian Hakkapeliitta 7-renkaat ovat alla kummassakin autossani. Parhailla on hyvä ajaa.

comments powered by Disqus