Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Miten nasta voi puhkaista talvirenkaan?

Kyse on juuri noista samoista Continental Ice Contact renkaista, joihin itsekin petyin. Nyt oli kuluttajalla kolme vuotta käytössä olleista renkaista yhdessä tullut useampi nasta kulutuspinnan kumin läpi, aiheuttaen rengasrikon. Kuluttajaa harmitti eniten se, että viallisesta renkaasta korvattiin vain 54,90 euroa. Näin vähän, vaikka pintaa oli kadonnut vain kaksi milliä!

Continentalilta epäiltiin vääriä rengaspaineita tai vaihtunutta pyörimissuuntaa. Yksi mahdollisuus on nastoitusvirhe, jota puoltaisi vain yhden renkaan vauriot. 

Artikkelissa muistutetaan myös siitä, että renkaita olisi hyvä kierrättää eteen/taakse, jotta kuluminen olisi tasaista. Juuri kuten olen itsekin tehnyt, ja jättänyt noudattamatta "parhaat taakse"-sääntöä. Ero akseleiden välillä kun jää kierrättämällä kuitenkin milliin tai pariin.

Suosittelen lukemaan koko artikkelin, ihan täyttä asiaa. Löytyy googlella tuon otsikon mukaan, mutta saattaa vaatia kirjautumista ko lehden sivuille. Vaikka tuo viallisen renkaan vaivainen korvaus harmittaakin, on mukana myös rengasvalistusta. Esimerkiksi siitä, miten renkaat kuuluisi pestä, ja ilmanpaineet tarkistaa muutaman viikon välein.

comments powered by Disqus