Kirjoittaja Janne Moilanen
Uusimmat blogijulkaisut

Mitä tavaroita pitää olla autossa mukana?

Juttelin 2000-luvun alussa erään puolankalaisen poromiehen kanssa ja silmäni sattuivat auton takakontissa olevaan avonaiseen laatikkoon. Laatikossa näytti olevan naruja, öljyä, käynnistyskaapeli, lamppu ja kaikenlaista muutakin. Asioista kiinnostuneena kysyin tietysti, että mitä hänellä on laatikossa. Sain kuulla, että näillä selkosilla on hyvä varautua kaikkeen. Hän kuljetti mukanaan autossa kaikenlaisia matkan tekoa edesauttavia varusteita.

 

Siitä alkoi minullakin ”varustelukierre” jolla varmistan matkan sujumista.

 

Siksipä autojen takakonteissa on reppu jossa on: käynnistyskaapelit, työhanskat,  puukko, tulitikut, narua, taakkaliinoja räikällä, muutama naula, kertakäyttösadetakkeja, keltaisia turvaliivejä, Pirkka punaisia muovi/roskapusseja (Tällä korvaan välillä punaisen lipun jota tarvitsee peräkärryllä pitkää tavaraa kuljetettaessa), kirves ja lisäksi pieni
pressu takakontin pohjalla.

Nämä siis tietysti auton sisältä löytyvien parkkikiekon, lumiharjojen, kynien, papereiden (ea-laukussa), Leathermanin, talouspaperirullan, matkaviltin, sammuttimen ja hinausköyden lisäksi. Vararenkaan kaverina löytyvät yleisimmät korjausvälineet, rengasavain, tunkin veivi, jakoavain, putkipihdit ja leikkaavat pihdit, meisseleitä ym.

Tietysti lista voi tuntua pitkältä, mutta matkassahan nuo kulkevat. Useimmiten tavaroille on ollut myös käyttöä. Osa tavaroista saattaa lojua pitkäänkin autossa, mutta aika tavaran kaupitsee. Talvisin takkini taskusta löytyy pari taskulamppua, ja auton avaimien kaverina on Micro Photon taskulamppu. On ollut muuten usein tarpeen, niin kuin lumilapiokin.

Jokainen kerätköön autoonsa tarvitsemansa.

Ohessa kerättynä internetistä ajatuksia siitä mitä tavaraa autossa pitäisi olla:

Suomi 24-keskustelu: http://keskustelu.suomi24.fi/node/9673909Autoliitto neuvoo automatkalle lähtijää seuraavasti sivustolla: http://www.autoliitto.fi/autoliitto/vapaaehtoinen-tiepalvelu/ennen_matkalle_lahtoa/Jos jotain sattuu, autossa olisi hyvä olla paperilla vahinkoilmoitus: https://www1.autoalanverkkopalvelu.fi/Julkkari/1116/dokumentit/vahinkoilmoitus.pdfYhteishyvän ajatuksia auton turvavälineistä

http://www.yhteishyva.fi/viihde-ja-vapaa-aika/autot/auton-ensiapu-ja-turvavarusteet/0218010-80218

Ajatusta sivuaa vähän A-katsastuksen lista mitä pitää olla valmiina katsastukseen mennessä: http://www.a-katsastus.fi/Autolija-info/Sivut/katsastukseen_valmistautuminen.aspxJos auto on aina katsastuskunnossa, on sillä turvallista liikkua.

Toivottavasti sinäkin löydät listauksista apua matkallesi.

Turvallista matkaa.

comments powered by Disqus