Uusimmat blogijulkaisut

Minne menit maantie???

Näkemällä havainnoidaan lähes kaikki asiat liikenteessä. Muutamana päivänä täällä Naruskan suunnilla maantiellä ajellessa on autonkuljettajalle tullut epäuskoinen tunne, kun maantie häipyy näkökentästä. Asiasta on muutamana päivänä keskusteltu Mummelin työmatkan jälkeen kahvipöydässä kotosalla, kun emännyys on ääneen ihmetellyt, kun aurauskeppien väli on ainoa, mihin autolla voi ajaessa yrittää tähdätä.

Tänään asia todentui Ukallekin, kun kirkonkyläreissulla joutui itse toteamaan vaimoväen havainnot tismalleen oikeiksi. Onneksi tilanteen sai tallennettua kamerallekin, jonka piirtämä kuva vastaa kohtuullisen hyvin todellista tilannetta. Ei näe ihmissilmä, eikä näe kameran silmä, missä kohtaa tie edessä kulkee.

Missä maantie? Tuolla kaukana edessä aurauskeppien välissä...​
Missä maantie? Tuolla kaukana edessä aurauskeppien välissä...​

Kuvan ottohetkellä oli tielle satanut puolenkymmentä senttiä uutta puhtaan valkoista lunta. Tien penkat on puoliksi madallettu oja-auralla, joten penkka häipyy silmälle näkymättömiin. Tummat ohuet koivupuiset aurausviitat ovat oikeasti ainoa kohde, jonka silmä voi valkoisesta lumimassasta erottaa.

Eipä siinä juuri muuta mahdollisuutta ole kuin kunnolla keventää kaasujalkaa ja yrittää pysytellä oikealla kohdalla ajoradalla. Tänäänkin kotimatka sattui sellaiseen väliin, että pidempään aikaan ei kukaan muu ollut Naruskantietä ajanut kumpaankaan suuntaan, joten syystä voidaan ostikon kysymys esittää.

Täällä Lapissa voi vielä pitkään varautua talvisista talvisimpiin olosuhteisiin, koska lunta tulee näillä näkymin lisää entisen viittätoista senttiä vajaan metrin lisäksi.