Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Miksi ihmiset heittää roskapusseja tielle??

Ajelin tuossa Maanantaina jälleen työmatkaani Paakkilaan toisen autoilijan perässä. Säikähdin tämän nopeahkoa jarrutusta ja luulin että hirvi on näkyvillä koska kyseisellä paikalla on hirviä liikkeellä. Mutta samaan kohtaan päästyäni huomasin, ja säikähdin samaa kuin tämä edellä ajanut autoilija;  Kaljatölkin suojamuovi!! Aivan keskellä kaistaa. Mietin siinä että jos tätä roskaa olisi säikähtänyt enemmän ja väistänyt kunnolla luullen sitä joksikin muuksi mikä voi vahingoittaa autoa, olisiko auto pysynyt käsissä liukkaalla tiellä? Tottakai sitä väistää automaattisesti.  Eihän tietenkään 12-packin suojamuovit vahingoita, mutta kuka siinä parin - kolmen sekunnin aikana havannoi niin nopeasti ja huomaa heti sen olevan vain roska.

Viikonlopun jälkeen näitä roskia taas tiellä on, yleensä keskustan alueella. Työmatkani jatkui Loukeisentielle, ja siellä sitten olikin isompi roskaava kuski liikkunut.. Tiellä oli paperia, roskapussi, pahvimukeja... Harmikseni ei ollut juuri tuolla hetkellä kameraa mukanani. Pahoitin mieleni siitä ja jäin miettimään, että miksi ihmeessä ihmiset heittää roskansa autosta ulos tielle?? Eikö niitä voi jättää sinne auton jalkotilaan vaikka taakse, josta ne sitten siivoaa roskiin samalla kun putsaa autoa muutenkin. Ei tunnu roskaajaa vaikuttavan se että ne rojut haittaa siellä muitakin autoilijoita.

Lieväähän tämä maaseudun roskaaminen vielä on, kun ajattelee mitä se roskaaminen on näiden isojen teiden varsilla P-paikoilla. Vaikka siellä on ne syvät roskikset, siitä huolimatta se roska ei mene siihen roskikseen vaan sinne ojaan mikä on roskiksen takana. Joskus ihan silmääni osui se roskien määrä kun pysähdyttiin mieheni kanssa P-paikalle Veneen haku reissulla Porista. Ihan järkytti suoraan sanoen se roskien määrä siinä maastossa! Oli kumisaappaita, vaatteita, hellaa,  taisi olla vanha hetekkakin sinne päässyt. Kuka ne sinne jättää?? Pahimpia on nämä kaljapullot, nehän särkee renkaat. Mutta eihän se asia sen heittäjän mielessä ole. Kunhan omalle kohdalle osuu että pullo särkee renkaat, sitten on hyvä miettiä että onkohan tämä se oma heittämä pullo. Siinä voi sitten peilin eteen mennä katsomaan sitä että miltä se syyllinen näyttää.

Nyt kun kevät tulee niin ihan surettaa katsoa eloon syntyvää luontoa; Roskien keskeltä!

Älkää hyvät ihmiset heittäkö niitä roskapussejanne tielle.. Jos me kaikki noin ruvetaan tekemään, niin minkä näköistä mahtaa olla parinkymmenen vuoden päästä.

comments powered by Disqus