Kirjoittaja Mika Vehkala
Auto: Volvo V70
Renkaat: Hakkapeliitta R2
Sijainti: Seinäjoki
Uusimmat blogijulkaisut

Mieluummin millin aikaisemmin kuin millin myöhempään.

Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni tuoreena Nokian renkaiden testikuljettajana.

Alla olevien talvirenkaiden urasyvyys merkintä näytti 5mm ja oli aika ruveta miettimään niiden vaihtoa. Tuo 5mm on myös suositus talvirenkaiden minimi urasyvyydeksi, vaikka laki salliikiin kuluneemmat renkaat. Samaan aikaan minulle tuli mahdollisuus lähteä mukaan tähän testikuljettaja ohjelmaan ja niimpä uudet renkaat laitettiin tilaukseen, määränpäänä Paikallinen Vianor liike.

Itse olen pyrkinyt autoilussa painottamaan turvallisuutta ja omilla valinnoillani sitä mahdollisuuksien mukaan parantamaan. Nyt 1.5 vuotiaan pojan isänä sitä haluaa painottaa jopa vielä enemmän, koska vauvat ja pienet lapset eivät siihen voi itse vaikuttaa, vaan luottavat siihen että me vanhempina huolehdimme siitä ja teemme päätöksiä heidän parhaakseen.

Tänä talvena on saanut ikävä kyllä lukea lehdistä niitä ikäviäkin uutisia liikenteestä nimenomaan pieniin lapsiin kohdistuen. Toki voi olla, että näin tuoreena isänä niihin on kiinnittänyt myös enemmän huomiota, mutta yhtäkaikki, yksikin on liikaa.

Kulunut rengas ei luonnollisestikaan pidä enää uuden veroisesti ja mieluummin renkaat kannattaa vaihtaa vaikka millin aikaisemmin kuin myöhemmin. Eroa tulee jo jarrutusmatkassa useita metrejä lisää kuluneemmalla renkaalla.

Kevättä kohdin kun mennään ja nyt kun näyttäisi siltä, että kovimmat pakkasetkin on ainakin toistaiseksi historiaa tulee myös auringon lämmittäessä tietä sulamisvesistä

uusia vaaranpaikkoja teille ja aamulla sekä iltaisin liikkuessa voikin kuivalla tiellä olla yhtäkkiä hyvinkin liukkaita kohtia. Monesti kuulee ihmisten puhuvan, että kyllä näillä renkailla vielä tämän kevään pääsee, ostetaan sitten syksyllä uudet. Siinä voi olla juurikin se milli liikaa ja väärään suuntaan kun tuollainen tien yli virrannut sulamisvedestä aiheutunut kohta on varjoisassa paikassa jäätynyt.

Mekin liikumme koko perheen voimin Pohjanmaalta Koilismaalla sijaitsevalle mökille ja keväisin tuolla matkalla näkee juurikin noita koko tien ylittäviä jäätyneitä alueita.

Muutenkin tuolle n.600km matkalle mahtuu usein monenlaista keliä ja on mieltä rauhoittavaa tietää, että rengas asiat ovat kunnossa ja niihin voi luottaa.

Miettikäämme kukin tahoillaan olisiko sittenkin aika vaihtaa renkaat uusiin jo nyt, eikä vasta uuden talven kynnyksellä. Rengasliikkeissä voi jopa olla tarjouksiakin näin kevättä kohti mennessä ja siinä samalla voi hieman säästää rahaakin.

comments powered by Disqus