Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Menneen talven lumia

Maaliskuun puoliväli lähenee ja alkaa olemaan jo suhteellisen selvää, ettei talvi ole enää tervetullut vieras. Moni haikailee mielessään jo kesän saapumista, vaikkei aurinkokaan näyttäydy juuri useammin kuin Pohjois-Korean Suuri johtaja.

 

Mennyt talvi Pääkaupunkiseudulla toi mieleen miehisestä näkökulmasta mitkäs muut kuin naiset. Kevyt pakkasilma sai vuorokaudessa seurakseen sankankin lumisateen vain sulaakseen seuraavana päivänä ja muuttuakseen vesisateeksi. Sateen tauottua saapui jälleen pakkanen ja lumisade, kaavan toistuessa ennalta määrittämättömiä aikoja sekä jaksoja hajanaisessa järjestyksessä. Kuitenkin niin loogisesti, tietenkin.

Kaikkia numeroita ei asfaltti ole vielä syönyt.​

Mennyt talvi oli Hakkapeliitta Kaseilleni toinen talvi käytössä. Jos ensimmäinen talvi ei tarjonnut juurikaan nastarenkaille sopivia olosuhteita, niin mennyt talvi sitäkin enemmän.

Vaikka talvi ei ollut yhtenäisen valkoinen kuukaudesta toiseen, niin juuri useasti muuttuneet olosuhteet tekivät nastarenkaasta käytännöllisen valinnan. Mustan jään peittämät kadut muuttuivat lyhyessä ajassa lumisiksi, jäätyivät uudestaan ja vesisade kiillotti lumipinnan jälleen jäiseksi. Tällaisella jaksolla Hakkapeliitta Kasit, hyväkuntoisina eli "runsasnumeroisina", olivat täydellinen valinta.

Välillä talvi iski ihon alle.​

 

Tässä vaiheessa talvea, tai kevättä kuten osa meistä haluaisi jo ajatella, voi vain odotella nastojen siirtymistä luodin tavoin tuulilasiin ja vakuutusyhtiöiden tuulilasivakuutuksien hyötykäyttöä. Aamupakkasien aiheuttamia iloisia aamuherätyksiä lukuunottamatta lienee aika alkaa kaivelemaan kesärenkaita alle laitettaviksi.

 

comments powered by Disqus