Kirjoittaja Matti Kahilakoski
Uusimmat blogijulkaisut

Matkavalmisteluja Kosovosta kotomaahan

Aika tasan viisi päivää, että pääsee taas kerran ajaltamaan koko Euroopan lävitse matkalla Travemundeen ja kotomaahan. Tällä kertaa poikkeuksen normimatkantekoon tuo peräkärry jolla pitäisi kyyditä kotiin vihdoin saapuva Zastava 750 -pikkuauto eli ihan ei taideta Saksan vapaita moottoritienopeuksia tällä erää testailla.

Tämänkertaisen karavaanin paperityö, varsinkin kun ainakin yksi autoista pitää ulosviedä täältä Kosovosta tuo mukanaan melkoisen paperityön. Nyt on valmiina pieni kansiollinen paperia jos johonkin ongelmaan; on omistuspaperit kaikista ajoneuvoista, rekisteriotteet, vakuutuspaperit ja green cardit vaunulle sekä vetoautolle, maastavientiasiakirjat Kosovon tullille, maahantuontiasiakirjat Suomen tullille ja ties mitä muuta millä toivottavasti ongelmat ratkeaa, toivon mukaan ilman kuitenkin selviää.

Keskiviikkona vieteltiin vapaapäivää vappupäivän muodossa joka mahdollisti jo etukäteen perävaunun lastaamisen; auton lisäksi kyytiin saatiin mahdutettua Zastavan toiset vanteet kumeineen sekä audin molemmat ylimääräiset rengaskerrat ja siihempä se tila sitten lopahtikin, ainakin sallitun lastauspainon muodossa. Koska matkaa on ajettavana hivenen normaalia pidemmästi, päätin että teen nyt kerrankin kaiken mahdollisimman huolella ettei sitten tien päällä tarvi arpoa mikä meni pieleen.

Aisapainoa valvottiin vaa'allisella pumppukärryllä jättäen aisapainon nyt tollaiseen 75 kiloon jonka pitäisi taata kohtalaisen huolettoman matkanteon. Rengaspaineet on vielä tätä kirjoiteltaessa korjaamatta, nykyisellään ne on jätetty 2.3 mutta kun vetoauto itsekin taitaa tulla melkoisen täyteen, pitänee käydä huoltoasemalla nostattamassa paineet parilla kymmenyksellä 2.5:een.

comments powered by Disqus