Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Malttia kesärenkaiden vaihtoon

Päätin jo maanantaina kirjoittaa tämän varoituksen sanan kuunnellessani aamun uutisia useista kolareista pk-seudulla. Yöpakkaset kun tarkoittavat mustaa jäätä, ja vaikka etelässä päivälämpötila nouseekin pyhinä plus seitsemään, käydään useina öinä vielä miinuksen puolella. Myös tielle valuvat sulamisvedet jäätyvät tuolloin. Ja voipa lauantaiyönä tullla jopa räntääkin.

Niinpä kesärenkaiden vaihto saakin odottaa vielä pari viikkoa. Ja ainakin jos on tarkoitus lähteä hiemankin pidemmälle, tai aamuliikenteeseen joka kelissä. Onhan pääsiäinenkin normaalia aiemmin tänä vuonna, hämäämässä perinteisesti pyhinä vaihtavaa. 

Mutta nyt on hyvä aika tarkistaa renkaiden kunto. Onko pintaa vielä tarpeeksi? Miten renkaat ovat säilyttäneet ilmanpaineensa? Tyhjentynyt rengas tyhjenee kyllä uudestaankin. Entä vanteet, olisiko syytä käydä pesemässä ne nyt hyvissä ajoin? Ja tietysti se kadonneiden pyöränpulttien/-muttereiden metsästys...

Ja siteerataanpa vielä virallisia määräyksiä: Nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3. välisenä aikana tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin (2016 tuo on 4.4.). Nastarenkaita voi käyttää muunakin aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää.

comments powered by Disqus