Kirjoittaja Markus Leino
Uusimmat blogijulkaisut

Lunta odotellessa

Vihdoin saattaisi olla lunta tulossa lähipäivinä eteläänkin. Lapset sitä ovat jo odotelleet mutta täytyy myöntää, että myös itse odottelee lumen tuloa. Iltaisin tulee paljon ajeltua kun vie ja hakee lapsia harrastuksista ja lumi piristäisi kummasti nyt niin tummaa maisemaa. Niin ja puhumattakaan näkyvyydestä. Alkaa pikkuhiljaa nämä rapakelit kyllästyttää kun saa miltein joka päivä täyttää lasinpesimen nestesäiliön ja auto muistuttaa päivä päivältä enemmän mutaista laatikkoa kuin autoa :-). Kun ei jaksa pestä joka päivä.

Toisessa autossa olevat Hakkapeliitta 5 renkaat ovat toimineet tällä kelillä yllättävänkin hyvin. Olen todella positiivisesti yllättynyt niiden toimivuudesta märällä asfaltilla. Isommassa autossa olevat Hakkapeliitta 7 renkaat ovat toimivuudeltaan samaa luokkaa mutta niiden vertaileminen on vaikeaa koska autojen koossa ja painossa on sen verran eroa, että ne käyttäytyvät aivan eri lailla. Parhaiten tämä tulee esille loskakelillä jolloin vetinen lumi täyttää tiet. Pienemmällä autolla jossa on 155/70 R13 renkaat ja siis nuo Hakkapeliitta 5 renkaat menee kuin juna tuolla kelillä. Isommalla autolla jossa on 195/65 R15 renkaat ei ole mitään asiaa pysyä tuon pienemmän auton perässä. Nousee heti loskan päälle ja alkaa valot vilkkumaan kojetaulussa.

Nyt siis odotellaan kunnon talvikeliä jolloin Hakkapeliitat pääsevät kunnolla näyttämään kyntensä. Myös tuleva lomareissu lappiin siintää jo horisontissa ja matkan aikana tulee ajettua monenlaisella tiellä. Mutta siitä kirjoittelen sitten myöhemmin.

comments powered by Disqus