Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Lumimyräkän tuomaa jännitystä

Keski-Suomessakin oli hieman lumipyryä tuossa Ke-To välisenä yönä. Kotimatka yöllä huoletti eniten, koska täällä maalla ei niin pidetä huolta noiden teiden aurauksista, päätiet oli kyllä suhteellisen hyvät ajaa, mutta tuohon minun kotimatkaani kuuluu myös pienempi tie. Mietin ajaisinko isompaa tietä pitkin, mutta päätin kuitenkin ajaa vanhaa tuttua reittiä kotiin. Matka meinasi tyssätä heti Loukeisentielle kääntyessä kun oli kunnon lumivallit syntynyt risteykseen. Alkumatka meni aika lailla miettiessä että missä se tie menee, ja paljonko on lunta tiellä, varsinkin peltoaukeiden kohdalla. Jossain vaiheessa tuli sitten toinen autoilija vastaan, ja sen renkaan jäljistä pystyi loppumatkan ajan päättelemään lumen paksuuden. Otin vähän videokuvaa matkasta. Linkitin tuon videon Youtubeen, kun on tässä vähän ongelmia saada video näkyviin tähän Blogiin.

Saavuin lopulta Kotikunnalleni Juankoskelle ja vilkaisin taustapeiliin; näkyi vaan pelkkää mustaa. Farmariautoilijan Vitsaus; pienikin pöllyävä lumi pakkautuu auton perään.Takalasin pyyhkijän käyttö auttaisi vaan kuljettajaa näkemään taakse, mutta sehän ei puhdista auton takavaloja, joka auttaisi paljon mahdollista takana tulevaa autoilijaa. Ja nykyään poliisi mainitsee jos ei rekisterikilpikään näy.. Kuvassa hyvä malli tällaisesta farmariautoilijan vitsauksesta. Auto muuten pysyy puhtaana lumesta, paitsi perä.

 

 

Lunta oli auton perässä suhteellisen paksu kerros. Moni ei ymmärrä miten paljon lunta voi kerääntyä nopeestikin auton perään, ja tällainenkin kerros peittää takavalot, puhumattakaan siitä että takana olevan autoilijan on vaikea erottaa edessä olevaa autoa valkoisesta taustasta lumisen perän takia. Siksi olisikin hyvä välillä pysähtyä ja ottaa harja käteen ja mennä puhdistamaan auton perä, ja samalla käydä myös etuvalot tarkistamassa. muistakaa putsata myös se rekisterikilpi.

Kotona ei sitten ollutkaan niin paljoa lunta kuin kotimatkalla, koska pihaan ei pääse tuiskuttamaan niin helposti. Lunta oli kuitenkin yli kymmenen senttiä. Renkaat piti pitonsa yllättävän hyvin tuisku-lumessakin, välillä oli vaan otettava luistonesto pois päältä kun meinasi matkan teko loppua kesken. Mutta, turvallisesti kotona jälleen! :)

 

comments powered by Disqus