Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Lumi ja black winter

Tammikuu lähestyy puoltaväliä, Helsingissä kuulee puhuttavan perinteisesti venäjää ja kukaan ei liiku juuri missään. Muuten hyvin perinteistä, mutta lumen puute ei tunnu häiritsevän ketään. Vanhukset saavat käydä kaupassa ilman nastakenkiään tai kuperkeikkoja, autoille on parkkitilaa syksyiseen malliin eikä kukaan ole vielä jäänyt tippuvan lumen alle. Lapsia toki säälitään, mutta uskon heidän vahvistuvan pysyvästi loppuelämää silmällä pitäen näinä heikkoina aikoina.
 

(Perinteinen alkuvuoden näky Helsingissä)


 
Kuitenkin useamman korviin lienee kantautunut, että paratiisiin on kiemurtelemassa käärme. Käärme on musta ja tuo mukanaan kylmän ilman ja lumen. Jo perjantai-illaksi on luvassa varsin mainio kelinvaihdos noin neljä viikkoa kestäneestä tauottomasta vesisateesta räntäsateeseen - suoraan lennosta. Odotettavissa lienee vähintäänkin jouhevan liikkumistavan katoamista, äkkijarrutuksia ja niiden välillisiä ilmiöitä ketjukolareista ulosajoihin.
 

(Tuttu näkymä autosta tänä talvena)


 

Lienee vähintäänkin ironista, että vuoden alkupuolella tapahtuva Ahvenanmaan myyntiin verrattava Nokian puhelintoimintojen siirtyminen Microsoftille tekee viimeiset kuolonkorahduksensa ja vielä täydelliseen aikaan. Juuri kun sammakot ennustavat varman talven saapuvan mustan synkeään Helsinkiin, niin Nokia tuo Lumia Black-päivityksen uusimpiin älypuhelimiin. Päivänä, jolloin lumi ja musta katu mahdollisesti kohtaavat.
Eipä ole yhtä täydellistä ajoitusta nähty viime vuosina.
 

(Tyhjä ja lumeton Helsinki)


 
Turvallisin tapa selvitä viikonlopusta,

tarkoittaen tässä tapauksessa muuttuvia keliolosuhteita

, on jäädä kotiin. Ilmaiseksi lounaaksi verrattava vihje on postittaa omat auton avaimensa omaan kotisoitteeseen, jos on epäilys selviytymisestä. Säännöllisesti radion ja television tiedotteita seuraamalla pysyy ajantasalla tilanteen kehittymisestä.

Itse ajattelin vertailla Seiskojen ja Kasien eroja.
 
 

comments powered by Disqus