Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Lopun alkua

Maaliskuinen lauantaiaamu ja päivälehtien lupaaman talvimyrskyn saapuminen on selkeästi havaittavissa. Pelotteluun erikoistuneet toimittajat ovat jälleen onnistuneet tyhjentämään muutenkin tyhjyyttä ammottavat aamuiset tiet lumimyrskystä pelottelevin artikkelein.
En valita.
 

(Sörnäisten Rantatie vastaanottamassa lumen saapumista vaisuissa tunnelmissa.)


 

Menneellä viikolla jouduin työssäni puhumaan ja vielä lontoota. Kanadalaiset vieraat olivat merkillisen kiinnostuneita autojen rengastuksista Suomessa. Merkilliseksi asian teki se, että en ollut nähnyt lunta Oulunkylän tekojääradan parkkipaikkaa lukuun ottamatta missään saman viikon aikana.

Selvisi kuitenkin keskustelun edetessä, että herrasväellä oli muitakin aikeita Suomessa kuin tulla taksinkuljettajalta kyselemään lumisten kelien rengastuksista - matka jatkuisi aamulla Ivaloon

Nokian Tyres:in

testiradalle. Parhaimpani mukaan ja ammattimaisin ottein yritin kertoa heille jääkarhuista, vihaisista poroista sekä sähköjen katoamisesta, mutta taka-alalla tunsin harmillisen ironian vivahduksen, kuinka kyseiset sankarit pääsevät parissa päivässä ajamaan enemmän lumisemmissa olosuhteissa Hakkapeliitoilla kuin helsinkiläinen taksinkuljettaja tänä talvena.

Jo tämänkin takia aamun lumisade tuntuu enemmänkin korvaukselta henkisistä kärsimyksistä.
 

("Bentleyn mutkat" alkavat olla talvisessa ajokunnossa.)


 

Aamun ensimmäisten tuntien varovaisuus Hakkapeliitta Seiskoilla vaihtui nopeasti melko jouhevaksikin liikkumiseksi uudehkoilla Hakkapeliitta Kaseilla. Vaikka ajoittain tuntui, ettei märkä ja alati lisääntyvä lumisohjo ole paras ajokeli keskimääräistä leveämmälle renkaalle (235/40), niin dieselmäisellä väännöllä renkaat vaan jaksoivat pusertaa autoa eteenpäin.

Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevien päivien pakastumista ja renkaiden käytöstä jäätyneessä sohjossa.
Tämä lumisade tulee kaiken järjen mukaan olemaan lopun alkua kuluvalle talvelle.

 
 
 

comments powered by Disqus