Kirjoittaja Terhi Puusaari
Uusimmat blogijulkaisut

Liukasta vaan ei liukasta!

Tänään sain herätä ihanaan kirpsakkaan pakkasaamuun. Olin aika väsyksissä lyhyiksi jääneen unen jälkeen, mutta ulkona virkistyin heti - tätä olen odottanut. Vielä minä kiroan aamupakkaset, jäiset tuulilasin, kankean auton ja paleltuneet sormenpäät ennen, kuin päästään edese talven pakkasennätyksiin. Tänään kuitenkin nautin!

Hain innoissani jatkoroikkaa lämmitysjohtoa varten ja pienen johtohelvetin jälkeen sainkin auton lämmitykseen ja sisätilanlämmittimen pohisemaan. En tiedä, olisiko tuo lämmittäminen niin tarpeellista ollut parin asteen pakkasella, mutta mukavuuskysymys. Eipä tarvinut skrapata laseja tai laitta hanskoja käteen, kun liikkeelle lähdin.

Lähdin liikkelle siinä kymmenen aikoihin ja tiet näytti tosi liukkailta siihen aikaan. Aurinko oli sieltä täältä hiukan sulattanut kuuraa tien pinta kiilteli mukavasti (tai ehkä vähemmän mukavasti). Asfaltin peittämä kotipiha oli ainakin liukas, kun lenkkari lipsui. Kokeilin sitten vähän autonkin lenkkaria, vaan ne piti paljon omiani paremmin. Ihan reippaasti sai kiihdytellä ja jarrutella ilman renkaan sutimisia. Edelleen odottelen niitä kelejä, että pääsen nelivetoa ja uusien renkaitten yhteistyö testailemaan, mutta ainakin tähän asti Happy with Honda ja Happy with Hakkapeliitta! =)

comments powered by Disqus