Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Liukasta sumua

Kuten Jukka Leikas jo kirjoitti, vaivaa Turun seutua nyt pääkallokelit. Viimeinen viikko on oltu vuorotellen nollan molemmilla puolin, ja siihen yhdistettynä erittäin kosteaa. Esimerkiksi torstaiaamuna autojen päällä oli jääkuori, ja maisemassa hernerokkasumu:

Uskokaa vaan, näkymä tuulilasin takaa oli juuri yhtä epäselvä kuin kuvakin. Erittäin mielenkiintoinen ajokeli, kun liukkauteen yhdistyy surkea näkyvyys. Silloin on todellakin syytä pitää sitä kelivaraa!

Viime yönä on sitten sadellut vettä, ja kun maan pinta on pakkasella, on siinä vielä jäljellä ollut lumikerros muuttunut nyt jäätiköksi. Aamuinen sanomalehden nouto oli syytä suorittaa varovasti, etenkin kun naapuri varoitteli liukastuneensa sinä aamuna jo kahdesti. Olkaahan siis varovaisia siellä ulkona, ja varsinkin ratissa. Vaikka pääväylät ovat sulia, vaihtuu pintä pienemmillä pätkillä sekä pihoilla suoraan jääksi. Eikä tuolla auta hiekoituskaan, koska kitkamuruset uppoavat jään sisään. Ainoa apu on kunnon nastat, sellaiset kuin kaseissa.

comments powered by Disqus