Uusimmat blogijulkaisut

Lisävaloa lisävaloilla kaamokseen.

Ukan Lexus on keväisestä kolarista lähtien ollut ilman lisävaloja. Kajaanissa lisävalojen valorauta lähti lisävaloineen risteyskolarissa, josta täälläkin aikanaan tuli kirjoitettua.

Lexus sai kesän aikana uudet kirkkaat umpiot, koska kolarissa umpioista repeentyivät irti muutamat korvakkeet, joilla vuorostaan oli ja on kiinni muuan koristesäleikkö. Originaalit umpiot olivat tilauksessa pitkän ajan, mutta viimein ne saatiin kaukaa Kauko-Idästä Suomeen. Lisävalot olivat myös ostettuna, mutta en niitä asennuttanut paikoilleen turhaan soratiellämme särkymään, kun keskiyön auringon aikaan ei lisävaloille tarvetta ole.

Nyt syksypimeillä tilanne on toinen. Tänään oli sopivan lauha keli kotiasennukselle. Sähkötöitä ei Ukan lamppuihin kytkemistä lukuun ottamatta tarvinnut tehdä, koska alkuperäisasennuksena ollut johdotus oli paikoillaan. Hieman piti johtoja jatkaa lamppujen päässä, mutta siihen juuri ja juuri sähköasennustaidot riittävät.

Lisävalot ovat Hella Rallye 3003 -merkkiset. Luulisi, että yhteishinnaltaan lähelle parinsadan €uron valoihin kuuluisivat mukaan polttimot, mutta kattia kanssa. Ne Ukka joutui ostamaan jälkikäteen, kun kaupassa ostohetkellä tuli pidettyä itsestään selvyytenä, että sarjaan polttimot kuuluvat. Onneksi polttimoasia tuli puheeksi poijjan kanssa ennen tämän päiväistä asennusta.

Naruskalla on poikkeukselliset kelit vuodenaikaan nähden. Lunta ei ole yhtään, mutta tiet ovat pakkasjakson jäljiltä kuitenkin liukkaat, kun kevyt syksytalvisade ilmeisesti jäätyy routaiseen tien pintaan.

Mummu lähti aamupäivällä työpaikalleen omalla Subarullaan. Kotalankylään asti viidentoista kilometrin matkaan kului aikaa, koska peilikirkas tie pakotti pitämään nopeuden kolmessakympissä, vaikka Hakkaviitoset ovat alla ja kaupantekijäisiksi vielä nelivetoauto. Haastetta siis yllin kyllin.

Ukka sai näppärästi suunnattua lisävalot, kun illan pimeys laskeutui tänne kaamosseudulle. Maantiellä pitkällä suoralla tuossa kilometrin päässä oli rauhallinen hetki suunnata ja samalla tehdä lopullinen kiristys lisävaloille. Uudet omat umpiot ja uutukaiset lisävalot valaisivat koeajolenkillä tietä kiitettävästi, vaikka lumi ei tällä hetkellä valotilanteessa apua anna.

Lumet kun joskus maahan tulevat, niin sitten riittää valotehoa mennen tullen, kun nytkin kelin ollessa sateinen ja mustimmillaan valaistui tie ihan riittävästi.

Talvikelejä tänne toivomuslistalla edelleen on, mutta kovin näyttää plussaa lähiajat. Luntakin on luvassa, mutta eihän se näillä lämpötiloilla kauaa maassa viihdy...

Lisätäänpäs tänne vielä Mummun tänään 10.11.2014 työmatkaltaan ottama kuva soratiestä, jota voisi ennen hiekka-autoa käyttää vaikkapa luistinratana...