Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Liikkuva lumikasa tiellä.

Tänään taas tuli vastaan työmatkalla 9-tiellä sellainen lumikasa jolla oli ajovalot. ...Hyvä suojapeite talvella, et varmasti näe sitä!

Mietin vain, onko se laiskuutta vai mitä kun ei jotkut ihmiset osaa / kehtaa putsata autoaan lumesta. Tämä "auto" joka tuli minua vastaan, siitä oli vain tuulilasinpyyhkimellä pyyhkästy lumet tuulilasilta, mutta; entäs sivuikkunat? sivupeilit? Eikö ihmiset välitä nähdä ympärilleen että mitä siellä tapahtuu ja tuleeko mahdollisessa risteyksessä sieltä kukaan ketä pitää väistää?? Sitä ei varmasti näe jos ei puhdista ikkunoita! Ja jos siellä joku ihminen on ylittämässä suojatietä sillon kun kääntyy risteyksessä, turha siinä on poliisille selittää että "enpä huomannut kun en kehdannut putsata sivuikkunoita".

Paras oli viimetalvena kun joku oli pakkasten aikaan vaan kerran pyyhkäisyt tuulilasia jääkraapalla, kyllä siitä näkee jos työnnän nenän siihen lasiin kiinni ajon aikana. ja onpahan se pää siinä lasissa valmiina kiinni kun törmään johonkin mitä en nyt tässä näe. "ei sieltä eilenkään ketään tullut, ei sieltä tule tänäänkään..."

Tässä olisi taas idea Hakkapedialle; lumiharjoja jääkraapan kanssa jakoon tuonne tienvarrelle.

Minua ahdistaa ajaa jos en näe ympärille. Jos takaikkuna peittyy lumesta ajon aikana niin ettei se pyyhkimellä lähde pois, pysähdyn ja putsaan sen. Otan lumet myös katolta pois, koska kerran kävi niin että jarrutuksessa valui katolta jäinen lumikasa tuulilasille. ja eikun ulos putsaamaan...

Joten, putsatkaa ihmiset ne autonne lumesta jos liikutte... jos ei tullut jo selville :D

comments powered by Disqus