Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Liikennetolpat nurin -peli

Heti ensimmäisten pakkasten ja lumen tultua Turkuun alkoi taas jokatalvinen "pelaaminen" kotikatumme risteyksessä. Kun kuski tulee keskikaupungilta päin on ensin kaarre (jossa joskus bussikin on ajanut suoraan) ja sen jälkeen loiva alamäki. Sen keskeltä käännytään oikealle siirtolapuutarhan ohi ihan normaali 90 asteen risteys. Vaan jo heti ensimmäisenä päivänä taas joku oli ajanut liian kovaa vauhtia renkaansa huomioiden ja liikenteen jakajan kauempi liikennetolppa oli korkattu nurin. Juuri se tolppa kaatuu eniten oheisessa risteyksessä. Mutta jos autoilijan vauhti on vielä kovempi, niin kaadettava tolppa on jo ensimmäinen liikenteen jakajan toisessa päässä.

Ensimmäisenä minulle tuli mieleen, että nyt Vianorin pitäisi aloittaa uusi "syksyn" renkaiden vaihtokampanja teemalla "eikö renkaasi pidä - tule meille, niin vaihdetaan testivoittaja Hakka 8 tilalle". Jonkin herätyskampanjan aika nyt olisi niin kauan kuin pakkasia riittää.

Jotkut autoilijat käyttävät kaasujalkaa nyt hyvin reippaasti näyttääkseen, että auto saadaan sutimaan. Heille sopisi vaikka " älä vinguta renkaitasi suotta - vinguta Visaasi meillä ja laitetaan kunnon renkaat alle. Vianor. "

Eipä silti olihan ensimmäinen pakkasyön jälkeinen Turun Sanomatkin saanut kuvia liukkauden uhreista - kuvassa pakettiauto, nokka ja etupyörät kaapelikaivannossa, kun risteys oli mennyt pitkäksi. Lisäksi oli lueteltu peltikolareita. Uusi talvi TAAS yllätti turkulaiset.. Kumma juttu.

comments powered by Disqus