Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Leikittelyä rankkasateessa moottoritiellä

Telkkarissa on ohjelmia jenkkien tornadojen metsästäjistä. Meikäläisen ei tänään tarvinnut lähteä kauas etsimään kaatosadetta. Se tuli ihan itsekseen tällekin Suomen kolkalle. Mutta ensin eilisestä.

Eilen oli mukava päivä. Kävin Itäharjun Vianorilla klo 15.30 varaamallani ajalla vaihdattamassa renkaat. Hakka Green vaihtui (suurella mielikuvituksellani) Hakka Green2 205/55-R16H renkaiksi. Entiset renkaat otin takakonttiin mukaan tarkempaa syynäämistä varten, mihin palaan myöhemmin - kuten myös kyseisen Vianorin liikkeen asiakaspalvelun poikkeavaan laatuun.

Omat ajeluni illan hienossa auringossa ja yli 25 asteen lämmössä jäivät vähäiseksi. Tänään tuli parempi tilaisuus ja mikä keli.

Käväisin asioimassa Kupittaalla ja alkanut rankempi sade houkutteli minut leikkimään – siis kokeilemaan renkaiden ominaisuuksia moottoritielle.

Vettä tuli välillä kuin aisaa ja yritin hakea mahdollisimman syvää vettä satasen nopeudessa tieltä. Turku – Piikkiö väli oli tätä hetkeä ajatellen harmikseni juuri pinnoitettu uudelleen eikä tiellä ollut syviä ajouria. Silti sain mukavan tuntemuksen Green2 käyttäytymisestä alkukesän märimmissä mahdollisissa olosuhteissa.

Auto kulki kuin juna riippumatta löytämäni lätäkön syvyydestä. Suoralla tiellä pidin lyhyen aikaa sormiani irti ratista (sentin päässä) ja vesimäärä ei pyrkinyt vääntämään autoa mihinkään päin. Oli hieno tunne kokonaisuudessaan.

Äänimaailmoista en osaa sanoa vielä sen kummempaa – tosi märkä tie tekee alustaan muita ääniä rengasmelua runsaasti enemmän.

comments powered by Disqus