Uusimmat blogijulkaisut

Lappilainen löytötavaratoimisto.

Lapissa reilut kolmekymmentä vuotta asuneena on täällä oppinut muutamankin paikallisen tavan. Niissä saattaa olla sekä hyviä että huonoja, mutta itselleen niistä voi tietenkin valita ne, joista voi jollekin olla apua.

Autosta ja sen peräkärrystä putoilee silloin tällöin tavaraa, vaikka esimerkiksi peräkärrystä ei Tieliikennelain säännösten mukaisesti pitäisi saada pudota koskaan mitään. Vahinkoja kuitenkin sattuu meille kaikille. Ja pölykapselin tai hienommin nykyaikana koristekapselin putoamiselle ei välttämättä mahda mitään.

Muutama päivä sitten kotitietä Naruskalla ajellessa oli tuossa Kuukkumaharjun mutkaisessa kummussa tien oikeassa laidassa ajoradalla peräkärryn perälauta. Kun se oli sijaintinsa perusteella pääteltävissä pudonneeksi pohjoiseen liikkeellä olleesta kärrystä, niin pysähdyin pikapysähdyksen ja kävelin perälaudan luokse. Poistin sen ajoradalta tien lumipenkkaan pystyyn niin, että omistaja sen siitä löytää.

Perävaunun perälauta näkösälle tien lumipenkkaan...

Kesäaikana soratien nimismieskiharoihin putoilee silloin tällöin niitä edellä mainittuja koristekapseleita. Ne nostellaan täällä samalla tavalla näkösälle niin, että niitä roikkuu tienlaidan lähipuissa siten, että ne huomataan ajoitpa mihin suuntaan tahansa.

Tämäkin perälauta oli seuraavana päivänä poistunut mitä todennäköisimmin omistajansa haltuun. Pieni vaiva ja hyvä mieli kaikille.