Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Kylmät ohi (toivottavasti)

Täällä oli viimeviikolla aika kylmät oltavat; Pakkanen paukkui miltei kokoajan -30 asteen tietämillä. Oltiin Siskon luona Tahkolla yksi yö juuri niiden kovimpien pakkasten aikaan. Aamulla sisko meni Citikkaansa käynnistämään, niin ei kuulunut kun "naks naks", ei mitään lupaustakaan että voisi käynnistyä. No, mieheni on yleensä varannut Pakuunsa narut ja vinssit Akkulaturia unohtamatta (ja vara-akkua), joten ei muuta kun köysi Citikan keulaan kiinni ja vetämällä käyntiin. Onneksi oli manuaalivaihteinen auto, olis ongelma ollut muuten vähän isompi. Saatin auto käyntiin ja he tekivät jo lähtöä meillepäin Juankoskelle niin mökkinaapuri tuli kysymään että viitsittäisiinkö vetäistä hänenkin auto käyntiin. :D Siinä olikin vähän enemmän ongelmaa kun ei oikein kaveri ymmärtänyt tuota menetelmää että miten saadaan auto vetämällä käyntiin. Onnistui lopulta. Kotimatkalla oli kummallakin outo tunne että saattaa Citikka olla jossain tienvarressa hyytyneenä kylmän takia, ja nauruhan sinä pääsi kun huomattiin isolla levikkeellä tuttu Citikka. Pysähdyttiin sitten keulastaan savuavan Citikan viereen ja kuultiin että käsijarru oli hirttänyt kiinni. No, ei muuta kun äijät taas ulos kylmään palelemaan ja ottamaan eturengasta irti että saavat jarrun vaputettua. Olihan sitä lysti katsella lämpimästä autosta ja huudella ikkunasta "neuvoja" :D Tulihan siinä muutama kuvakin näpsittyä. Pääsin minäkin kerran lataamaan oman auton akun kun ei viikonlopun seisonnan jälkeen noilla pakkasilla ollut oikein yhteistyöhaluinen kaveri.

Noh, Pakkaset on nyt onneksi ohi ja helpompaa liikkua tuolla tienpäällä kun ei ole niin kylmä, eikä tarvitse pelätä niin paljoa että jää tienpäälle. Mulla on tämän viikonlopun ollut auto tallissa rempassa, huomasin joku viikko sitten että tulee sisälle outo pakokaasun katku. Ruiskutussuuttimien tiivisteet fuskaa läpi ja työntää katkun sisälle autoon, ei kiva.. Saatiin taas yksi onnistunut remppa tehtyä ja säästettiin jälleen kerran pitkä sentti kun tehtiin remppa itse. Ihmisten tekemiä autoja :)

Tarkkaa hommaa tuo auton ajaminen Talliin ja ulos, ei ole oikein paljoa tilaa reunoilla! Ja ulos ajaessa vielä on saatava vähän vauhtia kun on ylämäki edessä. Kertaakaan ei ole osumia vielä tullut.

comments powered by Disqus