Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Kylmää kyytiä

 

Näin se uusi vuosi saatiin käyntiin ja pahimmat työkiireet pois alta. Ajoneuvosta oli pakko pistää keula taas peitteiden peittoon kun nuo diesel koneet eivät pahemmin lämmitä -20 asteen pakkasilla. Mutta pääasia, että DRIVECO toimii!

Viimekerralla ehdin puhua laitteesta jo vähän ja haukkua sitä kun kilometrejä tuntui olevan hukassa. Vika olikin käyttäjässä, jonka järkeä ei korjata edes pajavasaralla. Eli minussa. Yksi valikon vaihtoehto oli jäänyt rastittamatta käyttöliittymä sivulta ja siksi en näkynyt kartalla.

Mutta nyt "se" näkyy ja komeasti näkyykin! Kertauksen vuoksi: Eli kyseessähän on langatonta tekniikkaa hyväksi käyttävä ajontallennuslaite, eli DRIVECO, joka tallentaa kaikki ajosi/työntekijöidesi ajot ja kertoo niistä erittäin tarkkaa tietoa. Laite kytketään auton ajotietokoneeseen kiinni. En ole varma, miten laite toimii eri automerkeissä, mutta omalla kohdallani kaikki toimii loistavasti. Tämäkin pulma ratkeaa useammalla testaajalla ja mahdollisimman monella eri automerkillä/vuosimallilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eli tuossa hieman karttakuvaa, miltä näyttää Ylivieska-Seinäjoki(200km) väli, pääkäyttäjän näkökulmasta Ja jos joku ihmettelee (poliisi ei saa ihmetellä) tuota punaista viivaa matkan aikana, niin se merkitsee ohitustilanteita, ei ylinopeutta :D.

 

Ja tuossa on kuvaa DRIVECON pääkäyttäjän näkökulmasta. Kaikkia ajoja on todella helppo ja selkeä selata. Tuossa nyt on vaan pelkkää kaupunkiajoa omalta kohdaltani, mutta tuosta huomaa kuinka tarkka laite todella on. Kai sitä pitää antaa risut ja ruusut:

+ Erittäin selkeä käyttöliittymä ja hyvin toimiva puhelinapu ongelmatilanteissa(Jari upottaa tietoa kivisempäänkin päähän)

+ Opettaa ajamaan taloudellisemmin ja antaa mukavaa vertailua eri automerkeistä (keskikulutus, jne)

+ Vaivaton ottaa käyttöön. Osaa kertoa auton vikakoodeista suoraan käyttöliittymään ja poikkeuksista.

- Aiheuttaa salaliittoteorioita ja paniikkia. (Pitkä tarina, mutta yritän tiivistää: Kaverini istui autoon ja kyseli mikä tuo laite on. Kerroin hänelle ja hän mietti hetken aikaa. Kohta hän yhdisti laitteen liikenneministerin aikaisempiin puheisiin, jossa hän mainitsi joka autoon pakolla tulevasta GPS paikannusjärjestelmästä ja sen seurauksena tulevasta henkilökohtaisesta tieliikenteen käyttöverosta) Voi tätä median voimaa :D

Mutta näin. Näin sitä on saatu "perstuntumaa" jälleen kerran laitteeseen ja palaan vielä asiaan ennen kuun vaihdetta. Tämä perhe isin aikataulu on vähän kiireinen "aina", mutta eiköhän sitä aikaa löydy! Son moro