Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Kuulumisia aikojen jälkeen..

Pahoitteluni heti alkuun, kun olen ollut hissukseen blogini kanssa.. :)

Kesä alkaa olla lopuillaan, ja Hakka Blue -renkaat tekee kesän viimeisiä reissujaan. Vielähän ei tosin ole renkaanvaihto aika, mutta tämänpäiväinen lumisade ennustaa jo talven tuloa, ja ajattaa tutkimaan talvirenkaiden kuntoa. Tätä rengasta testattiin jo ennen kesää, joten tiedän mitä odottaa, mutta kuitenkin jännityksellä odottelen Hakkapeliitta 8:n vuoroa tehdä tehtäviään, nyt vielä enemmän julkisuutta saaneena renkaana.

Ja onnea Hakkapeliitta 8; olet jo kaksinkertainen testivoittaja!! (tämähän oli selvää jo kevään testiajojen perusteella).

Lainaten TM 16/2013 Testituloksien loppuarvostelua:

" Parasta mahdollista jääpitoa haluavalle vaihtoehtona on nyt vain Nokian"  

Hienoa Hakkapeliitta 8 !!

Hakka Blue:t ovat toimineet hyvin koko kesän. Heinäkuussa vaihdoin renkaat "päikseen", eli takarenkaat eteen ja eturenkaat taakse. Renkaan kuluminen on ollut tasaista ja rengaspaineetkin ovat pysyneet kohdillaan. Hassua huomata tuon renkaan kulumisen suhteen yksi asia mikä ihmetyttää, miksi penkan puolimmaiset renkaat (5mm) ovat enemmän kuluneet kuin tienpuolimmaiset (6mm)?  Pito ja vesiominaisuudet ovat olleet hyvöt, ja miellyttävä rengas ajaa. Tässä syksyn tullessa on joutunut käyttämään myös aika nopeita jarrutuksia tiukoissa paikoissa, metsän eläimet (ja kissat!) pitävät huolen ettei työmatkat käy liian tympeiksi.

Toinen mikä minua on pistänyt vähän vihaksi, on tämä ylimääräisten roinien määrä tiellä, ja se ettei moni autoilija tee mitään niiden eteen että ne voisi siirtää pois tieltä särkemästä autoja. Koska kukaan niitä rikkoutumisia tuskin korvaa. Hain tyttöäni esikoulusta, vastaan tiellä tuli useita halkoja, jotka olivat ilmeisesti pudonneet jonkun peräkärrystä. Näin ne jo kaukaa, ja vastaan tulevat ja edellä ajavat autoilijat vain väisti nämä tiellä olleet kookaat halot. Suu auki ihmettelin että eikö kukaan noista voi pysähtyä ja siirtää halot penkalle tai ottaa ne kyytiin, ei olisi iso vaiva. Oman vuoroni halkojen kohdalle tultua pysäytin oman kaistani liikenteen seisauttamalla autoni tielle ja nousin keräämään halot pois. Ei ollut kovin iso vaiva, joten voisi muutkin kanssa autoilijat nousta autostaan keräämään tiellä olleet rojut pois ettei kenenkään, tai oma auto niihin särkyisi. ...Tämmöinen halkokin jos sattuu auton alla nousemaan pystyyn, se särkee varmasti paikkoja siellä. Sitten on hyvä etsiä syyllistä että kuka maksaa remontin. Peilistä se syyllinen ehkä löytyy..  Joku aika takaperin keräsin työmatkallani ison sinisen ikean pussin leijailemasta autojen imujen mukana. Ja Keväällä myrskyn jälkeen varautuessani puiden kaatumisiin, matkani yllätti koko tien leveyden vievä iso runkopatja. Senkin siirsin penkalle...

comments powered by Disqus