Kirjoittaja Antti Luukkanen
Auto: Audi A5 Quattro
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta 8
Sijainti: Hämeenlinna
Uusimmat blogijulkaisut

Kuskissa riittää virtaa - autossa ei aina

Kaikenlaista on tullut touhuttua talven mittaan, viimeisimpänä koettelemuksena Hakkapeliittoja testailtiin Pogostan hiihdon reissulla. Rapsakassa pakkaskelissä latu ei ollut liukkaimmillaan, toisin kuin tien pinta pahimmillaan tähän aikaan vuodesta. Auringonpaisteen jälkeinen yöpakkanen pitää huolen testikelin vaihtelusta ja kuljettajat saavat olla tarkkana matkoillansa.


Ladullakin tuli päästyä maaliin, 51km taittui pakkasesta (lähdössä -20 ja maalissa -10) huolimatta kohtuulliseen aikaan, 2h 40min. Tapahtuma oli hyvin järjestetty kuten aiemmatkin Ilomantsin koitokset. 

http://www.pogostanhiihto.fi/fi/etusivu/

Kaikilla reissuilla ei kuitenkaan pääse maaliin, eilen tuli koettua yksi sellainen. Autosta oli pettänyt ilmeisesti laturi, tälläkin kertaa tuli oltua hiihtelemässä, tosin vain kotinurkilla Ahvenistolla. Siinä suunnitelmat muuttuvat melko nopeasti, kun lenkin jälkeen hiukan hikisenä koittaa miettiä kenet saa kiinni ja miten pääsee kotiin. Autoon saatiin virtaa, ja päätin lähteä koittamaan josko sen saisi ajettua kotipihaan saakka. Ihan ei päästy, matka loppui 50m päähän kotinurkalta.

Onneksi sain laturin lainaan kätevästi lähellä asuvalta tutultani, sain akkuun sen verran virtaa että auton pääsi ajamaan talliin saakka. Nähtäväksi jää mitä tapahtuu seuraavaksi, paljon korjaus maksaa ja kuinka kauan se mahtaa vielä. Ja mitä kaikkia järjestelyitä joutuu tekemään mm pääsiäisen pohjoisen reissua varten..

http://anttiluukkanen.blogspot.fi
comments powered by Disqus